Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam takie pytanie zaswiecila mi sie kontrolka oil servce i niewiem co jest czy wymien olej na nowy bo na bagnecie jest olej i w czasie wlaczania kierunkowzkazow wlaczaja sie awaryjne co mam zdrobic z tym fantem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak zapalaja ci sie awaryjne przy wlaczeniu kierunku to masz cos nie tak z budzikiem.

Zrob test zegarow ( :search: )

Opublikowano
Napisz jakieś szczegóły. Ile przejechałeś na tym oleju, czy były resetowane "klocki od oleju", czy masz problemy z elektryką, a może je podejrzewasz?
Opublikowano
auto zostalo sprowadzeone miesiac temu do kraju z przebiegiem 260 tys zobzce jak bedzie po wymianie oleju czy bedzie dalej problem z tymi awaryjnymi tzn dokladnie z kierunkowskazami
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale co ma piernik do wiatraka. Jak ci sie kierunki zapalaja wtedy kiedy nie powinny to do elektryka idz. Olej sie zmienia ok co 10000 km w benzynie wiec dowiedz sie od poprzedniego wlasciciela kiedy zmianial, a najlepiej od razu sam wymien - tak sie zreszta robi po kupnie auta (to twoje pierwsze?? :lol: ) A kontrolka oil service sie swieci jak przyszedl czas na wymiane oleju wlasnie, jest to taki "wewnetrzny kalendarz" samochodu, odmierza przebieg do nastepnej wymiany, im mniej zielonych ciegielek tym blizszy, tyle ze nie wszyscy sie tym przejmuja (np. ja) i nie resetuje tego po kazdej wymianie bo i tak mam spisany przebieg od poprzedniej wiec to mi nie potrzebne.
Opublikowano
tylko szkoda ze to sie zaczelo jak zaswiecila kotrolka oil servise to moze tak to ma byc a jesli nie to musze zobaczy do elektryki