Skocz do zawartości

330Ci Coupe - rozklejona uszczelka w drzwiach. POKLEJONA ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odgrzałeś kotleta nie ma co. Ale ktoś może ma ten problem to nie będzie musiał długo szukać. Bałbym stosować się kleje na bazie kropelki, zaschnie popęka guma i potem nic nie odzyskasz. Co innego z klejami do szyb masz pewność, że za rok nie będziesz musiałwydawać parę setek na uszczelkę... Pozdrawiam :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego cała tajemnica w klejeniu kropelką , super glutem, patexem (takie przetestowałem i działa) polega na tym że nakładamy klej w miejscach w którym był oryginalny klej czyli na takim garbie.

Uszczelka w miejscu klejenia wcale nie pracuje więc nic nie pęka u mnie już 4 miesiące wszystko trzyma jak beton.

Sam chętnie bym zastosowała czarnucha ale u mnie jak się odklei uszczelka z 5cm to zaraz przyklejam na super glue i problemu niema.

• 1 rok później...
Opublikowano

cześć, jestem tu nowy ale myślę, ze zostanę dużej :)

pozwalam sobie odświeżyć temat bo nie chcę zakładać nowego,

Szukam dla siebie e46 w wersji coupe. Ostatnio znalazłem jedną sztukę w (moim zdaniem) bardzo dobrym stanie, tylko problemem są tu te sławne uszczelki :zly:

Byłem przekonany, że to groszowa sprawa (no bo ile może kosztować uszczelka?!) ale po przeszukaniu internetu humor mi się trochę zepsuł.

Uszczelki wyglądają tak:

http://tufotki.pl/ksSNy

I teraz pytanie do Was, czy Waszym zdaniem można to jakoś przykleić lub oddać do zrobienia jakiemuś tapicerowi czy trzeba je bezwzględnie wymienić? Samochód jest niby szczelny.

Bardzo proszę o pomoc :)

Opublikowano
Jeżeli ktoś z Was przerabiał podobny problem to bardzo proszę o jakąś poradę / opinię bo nie mam w ogóle doświadczenia w tym temacie a czas nagli ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ta uszczelka wygląda na nieudolnie poklejoną i się rozkleiła. Da się to lepiej zrobić. Niestety nowe kosztują kupe kasy.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Masz kilka rozwiazan gotowych w tym temacie, przeczytaj uwaznie a bedziesz wiedzial jak sobie poradzic i czego uzyc.

Ja swoje pokleilem w 2012 roku, i caly czas sa ok, a w tym roku w styczniu zmienialem auto i z mojej poprzedniej przelozylem uszczelki, i dalej sa ok, nic sie nie rozkleja :cool2: Jak widac juz 3 rok i nawet po przekladce do innego auta, wciaz klej trzyma :mrgreen:

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--