Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam takie pytanko, czy jak mam odłączony krokowy ( obroty ok!) to czy sie coś dzieje nie tak z silnikiem itp... jak podłącze krokowy to obroty falują, to że jest uwalony to już wiem ale dlaczego obroty są ok po odłączeniu?

Pozdrawiam

Opublikowano

Obroty przy odłączonym są ok bo najwyraźniej dobrze ustawia się przepustnica czy jak to tam nazwać co jest w nim w środku.

Nie wydaje mi się żeby to było git rozwiązanie na dłuższą metę-zapewne się po czasie rozregulują, i z tego co pisali to np. w mieście spalanie może wzrosnąć.

Opublikowano
Nic się nie dzieje, skoro oboty są ok, to masz dobrze wyregulowaną przepustnice (tak jak ktoś wcześniej pisał). Na sam początek wyciągnij go, najej do środka benzyny ekstrakcyjnej lub rozpuszczalnika, potrząsaj nim, spróbuj szmatką w środku przeczyścić. Następnie wysusz (czyt. połóż na śłońcu na 15 min) i załóż spowrotem, a nóż się uda... :)