Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Od niedawna jestem właścicielem e-39 523i. Tydzień temu złożyłem do niej gaz (sekwencja Landi Renzo wtryski MATRIX). Od tamtej pory, już dwa razy (raz na gazie i raz na benzynie) miałem taką sytuację: w czasie dość wolnej jazdy nagle przydusiło mi samochód efekt taki jakby ktoś nagle wyłączył stacyjkę i po chwili jakby coś się odetkało i auto jedzie dalej z tym, że bardzo słabo przyspiesza - na 2-gim biegu nawet pod małą górkę nie mogę go w ogóle rozpędzić. Proszę pomóżcie co to może być??
Opublikowano
skoro zakładałeś tydzień temu to masz gwarancję. Jedź do gazowników i niech poprawiają. Skoro nie działo się to wcześniej to najprawdopodobniej wina leży po stronie montażu lpg.

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg

Opublikowano
Najprawdopodobniej wina po stronie LPG jak kolega wspomniał, przy gazie ważny jest sprawny układ chłodzenia, niesprawny dużo bardziej da we znaki niż na benzynie plus oczywiście prawidłowy stan płyny w zbiorniczku a nawet około centymetra więcej powinno być ponoć. Moze panowie gazownicy coś spiepszyli, zapytaj jakie masz dysze czy aby nie załozyli Ci za duzych wtedy ciśnienie będzie za małe i nigdy nie wereguluje się tego dobrze. Jeśli zakład w którym Ci zakładali naprawi błąd z racji gwarancji i nadal problem będzie się pojawiał, to jedź i poproś o opinie i podłączenie do kompa w innym zakładzie ale koniecznie dobrym, gdzie znają sie na elektronice pozatym w BMW, zweryfikujesz opinie co i jak, ale zacznij od tego gdziem Ci zakładali, napewno będzie dobrze, jesli nowa instalacja może tak się dziać, opd tego jest między innymi pierwzszy serwis po przejechaniu 1000km, ma prawo coś się dziać, nie przejmuj się, ale muszą to wyregulować i naprawić. Jeszcze pozostaje pytanie czy wszystko poza instalacją masz sprawne, tzn układ chłodzenia, kalbe cewki świece, to naprawde newralgiczne punkty przy LPG, które wrażliwe jest na niesprawne podzespoły w w/w układach( chłodzenia, WN chociażby)