Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,jestem w trakcie wymiany uszczelki pod głowicą w535 m30 na forum znalazłem to [ quote=xsilver]w instrukcji pisze - 30nm + 60 stopni + 60 stopni ........ tak pisze :mrgreen:

a w książce Hajnesa jest 60nm+80nm+obrót o 35 stopni a więc które wartości są prawidłowe?

Opublikowano

I jeszcze jedno pytanie,czy są jakieś znaki na głowicy tzn.położenie wałka rozrządu bo ja ich nie widzę?

pzdr.

• Członkowie klubu
Opublikowano
W opakowaniu uszczelki głowicy szanującej się firmy jest instrukcja dociagania głowicy. Odnosnie znaków na głowicy :?: Nie ma takich :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

co ten xsilver za bzdury napisał :mrgreen: ( albo moze to bylo odnosnie dokrecania czegos innego w czyms innym :?: )

1- 60nm

2- 20 minut przerwy

3- 80nm

4- 25 min przerwy

5- 35 stopni

6 - jak sie nic nie urwie to zimne piwo :wink:

Opublikowano
Wielkie dzięki, a może wiesz coś na temat ustawienia wałka rozrządu, bo było by głupio gdyby, to nie chciało jechać :mad2:
Opublikowano
A więc tak, książkę mam, ale jest tam widok rozrządu od przodu ,a ja potrzebuje widok położenia wałka w samej głowicy, może ktoś ma jakiś schemat?