Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nadzieje że ktoś pomoże. Kiedy tylko wiadę w dziurę gaśnie mi wyświetlacz od nawigacji.

Klepną mocno w prawą część konsoli i znowu działa do jakiegoś czasu. Co trzeba tu zmienić ??

Opublikowano
Sprawdź wiązke czy się gdzieś nie wypina, albo nie styka pod wpł. wstrząsów.Jak nie pomoże to chyba Ci sie wyświetlacz sypie....

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

1. Zdejmij maskowiczkę do monitora

2. Wykręć srubki (4szt. ;) )

3. Wysuń monitor - jeżeli masz ten starszy monitor "mały" 4:3, uważaj jest dość ciężki ;)

4. Odepnij te 2 wtyczki z tyłu pooglądaj czy wyglądaja OK - przy odpinianiu przyjrzyj się jak się je odpina - nic na siłę - naciska taką mini blokadkę, przekeca "wajhę" ;) i sama wychodzi

5. Wepnij je spowrotem

6. Sprawdź jak działa na wymontowanym (mozesz sprawdzić też przed wypięciem wtyczek)

7. Zmontuj

8. Podziel się na forum czy pomogło ;)

9. Jeżeli nie, to przystąpimy do drugiego planu ;) ... - rozbieranie monitora

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Gdyby okazało się że padł wyświetlacz a jesteś z Wrocławia to mam taką część używaną Philipsa - cały wyświetlacz bez wtyczek oczywiście.

Myślę że za 200 zł się dogadamy i dobrego browarka na mieście.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
a to jest dobra cena te 200 zł za używany i mam nadzieje dobry wyświetlacz do nawigacji. Ja mam oczywiście ten starszy (po prawej stronie).
Opublikowano

pytasz czy dobra cena ??

ja uważam że to bardzo dobra cena --- sprawny w 100% moja rękojma na 6 miesięcy za jedyne 200 zł brutto.

powiedzmy że jeszcze masz montaż gratis !!

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

Ok zmusiłem się wczoraj i odkręciłem LCD , boże ile przy tym jest roboty.

A faktycznie sam ekran b.cięzki. 2 wiązki kabli , o mały włos i wyłamał bym maskownice lcd przy jej wyciąganiu. Nie wiem może ja jestem w tym kiepski ale zajeło mi to 3 godzinki bitej roboty.

Sprawdziłem kable - wszystko ok siedziełay dobrze. Dziwny miał objaw kiedy ruszałem wyświetlaczem w górę i w dół , przerywał ale i przygasał. Jak ruszałem samymi kablami nic się nie działo nie zaobserwowałem zmian.

Ale kiedy lcd położyłem prawie na leżąco - działał !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!