Skocz do zawartości

głowica do wymiany co robić POMOCY !!!???????!!!!!!!!!:(:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam dzisiaj odebrałem autko ze zwykłego serwisu bo było coś nie tak z viskiem ii okazało sie ze głowica jest do wymiany i za duże ciśnienei jest i mi wode z chłodnicy wypycha czy coś takiego.... koleś powiedział że głowica do wymiany i że nie opłaca sie tego robić... :( pomóżcie czy ma jakiś sens remont i czy to bedzie drogie jak nie to bede musiał sprzedać moją ukochaną :(:(:( zrozpaczony.... :cry2: :cry2: :cry2:
Opublikowano
jak to możliwe że jak zepsuta jest głowica i jest jakieś nadciśnienie to mi sie auto przegrzewa? nie rozumiem tego moze mi ktoś to fachowo po polsku wytłumaczyć?:) zastanawiam sie nad wymianą głowicy i tłoków ale czy autko bedzie po tym zabiegu jeździć tak jak jeździło? pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź
Opublikowano
Tutaj jest sporo możliwości. Potrzebujesz fachowca. Regeneracja głowicy, wymiana uszczelki, wymiana głowicy, wymiana silnika. Pewnie jeszcze kilka innych możliwości. Każda bardziej opłacalna niż sprzedaż auta i kupno nowego. Po prostu potrzebujesz znaleźć fachowca.
Opublikowano
ile w polsce kosztuje wymiana pękniętej głowicy? :/ i ile na takim czymś moge jeździć ? prosze o odpowiedź :/
Opublikowano
ja miałem kiedyś w astrze pękniętą głowicę, ale mi ją naprawili w oplu. Fakt wtedy duzo za to zapłaciłem bo ok 2tys ale wysyłali ją gdzies do intsytutu spawalnictwa czy cos. ale moge polecić taka forme naprawy bo na prawdę nic sie z tym potem nie działo i olej wymieniałem tylko jak minął termin, nie wydaje mi sie zeby wogóle zmieniał sie jego stan miedzy wymianami. autko smigało super ( jezeli tak mozna powiedziec o samochodzie z silnikiem 1.4:)
Opublikowano
jeździć z tym nie mozesz!!!! popatrz na allegro i bedziesz miał odpowiedź ile kosztuje "nowa" głowica do Twojego modelu. Tak jak Koledzy napisali nie musi to być wcale peknieta głowica a wydmuchana uszczelka pod głowicą. A nawet jeśli to peknieta glowica to mozna ja tez naprawić - tylko osobiscie wolałbym wtedy wymienić na inną.
Sprzedam felgi aluminiowe 15"