Skocz do zawartości

problem z rozrusznikiem... :(:(:(:(:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem mianowicie jak autko postoi przez noc albo chwile po przejechaniu około 40 km to mam mały problem... otóż jak przekręcam kluczyk i chce odpalić to rozrusznik łapie i za chwile tak jak by sie zacinał.:/ wyłanczam i włanczam drugi raz i zaczyna kręcić normalnie i tak sie dzieje coraz częściej powiedzcie mi moji drodzy czy to rozrusznik czy moze coś innego być winne (akumulator, alternator czy jeszcze coś innego?) czekam na wypowiedzi pozdrawiam Sebastian:)
Opublikowano
popatrz dawno temu sie oto pytalem jest to winna najprawdopodobniej zapomnialem nazwy tej czesci cos co siedzi w rozruszniku,sprobuj z rana na zgaszonych swiatlach zapalic
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
zawsze odpalam na zgaszonych światłach :cool2: czasami sie zatnie czasami nie ale trzeba dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo kręcić żeby wkońcu odpalił... :cry2: ale jak juz raz zapali to pozniej jest normalnie nie wiem czemu :/ a trudno ten bendiks wymienic? i ile by takie cos kosztowało ?:) :|
Opublikowano

Objawy bendiksa sa takie ze raz na jakis czas kreci sie rozrusznik i slyszysz jego swist natomiast bendiks nie napedza kola...

Mialem to... naprawa rozrusznika (bendiks+ szczotki ) 100 zl

Wyjecie i zamontowanie 50 zl

Znajdz jakiegos mechanika co juz wyjmowal bo troche trzeba sie nameczyc zeby go od wyjac. A od gory trzeba kolektor rozbierac.