Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

proszę o pomoc w sprawie tylnych lamp firmy Hella po liftingu.

Chodzi mi mianowicie o to jaki jest prąd dostarczany na wtyczce do lampy tylnej.

Głównie chodzi mi o zasilanie tych diod pozycyjnych, jakie dostają parametry prądu na wejściu.

Czy ktoś posiada takie autko poliftingowe i do tego ma możliwość, aby wykonać takie pomiary?

Opublikowano
Ratovnikowi chodzi o napięcie jakie jest na stykach we wtyczce wpinanej do lampy zespolonej po włączeniu włącznika świateł/hamulca/kierunków. Planuje zamontować lampy po lifcie, a jak podłączy do instalacji swojej buni (sprzed liftu) to mu światła migają... A przetworniki są jakby trudno dostępne... No i chce wyczaić czy jest 12 V, czy może inne napięcie...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
na wtyczce mam 2 x napięcie zasilania masę i nic poza tym na diodach nie mierzyłem bo nie chciałem lamp wykręcać ale powiedzieć wam mogę z góry że dał bym w szereg z diodą rezystor około 500 - 1000 ohm myślę że 1 k bedzie ok i powinno świecić. Tam są normalne diody więc napięcie nie bedzie inne chodzi tu bardziej o proąd jakim są zasilane żeby nie spaliły się

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis