Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moze ktos mi pomoze i powie o co chodzi. A mianowicie, odebralem dzis auto po serwisie tzn zmiana olej, filtr, pare paskow, swiece itp. Na koniec przy mnie mechanik jakims malym urzadzonkiem wpial sie w gnaizdo pod maska i skasowal mi inspekcje. Tak ze teraz mam jak nalezy same zielone diody ale wyswietla sie razem z nimi maly pomaranczowy symbol zegarka nad nimi. I gasnie rowniez razem z nimi. Chodzi mi o to ze wczesniej mi sie ten symbol nie pojawial. Co on oznacza tez nie wiem i jestem w stesie. :shock: Moze cos jest nie tak? Pomozcie

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Symbol zegarka oznacza Kolego Nighstalker sygnał dla Ciebie, że minęło 2 lata i pora na zmianę płynu hamulcowego. Generalnie jest to "timer" zapalający się ze stałym interwałem wynoszącym 2 lata, takie wyręczanie pamięci właściciela jedynej słusznej marki ;)
Opublikowano
Dzieki za informacje, czyli jak rozumiem nie dotyczy to specyficznie tylko i wylacznie plynu hamulcowego tylko ogolnie przypominacz taki o wymaganych zabiegach typu, plyn hamulcowy itp
O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Bawarczykom chodziło głównie o płyn hamulcowy, ale w zasadzie to i płyn chłodniczy też raczej trzeba wymieniać co dwa lata jak nie było dolewek.

A co do kasowania, to nie wiem, ale chyba kabelkiem do masy to raczej nie pójdzie.