Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukalem ale nie znalazlem

Problem polega z zegarami w E36 1.6 (licznik przejechanych kilometrow elektroniczny zamiast obrotki zegarek)

po wlaczeniu zaplonu w miejscu kilometrow pojawia sie PPPPPP

nie dziala wskaznik paliwa caly czas na zero

nie dziala wskaznik temp cieczy chlodzacej caly czas na zero

predkosciomierz dziala

prosze o pomoc poniewaz raz oddalem auto do mechanika i po 2 tygodniach odebralem i nie dosc ze musialem mu zaplacic to i tak nie dziala ten licznik

z gory dzieki za rady

Opublikowano

pppp oznacza blad sumy kontrolnej w pamieci eeprom zegarow. problemy masz 2 (lub jeden z nich)

1) uszkodzona elektronika zegarow powoduje rozprogramowanie pamieci

2) ktos nieudolnie cofal licznik

Opublikowano

kolego co do wskaznika paliwa,to napewno plywak,wiec proponowal bym zebys sciagna tylna kanape i zajrzal do baku!!!

Co to wskaznika temp. to lubia sie one psuc,bylo juz duzo razy na forum o tym to poszukaj!!!!!

Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
flash dobrze mówi ktoś mógł cofać licznik i zrobił to kiepsko
Opublikowano
kolego co do wskaznika paliwa,to napewno plywak,wiec proponowal bym zebys sciagna tylna kanape i zajrzal do baku!!!

Co to wskaznika temp. to lubia sie one psuc,bylo juz duzo razy na forum o tym to poszukaj!!!!!

raczej niemożliwe żeby takie awarie zebrały się wszystkie na raz :worried:

U mnie ppppp wyświetliło jak przekręciłem kluczyk z odpiętym komputerem... sprawdz czy nie masz przetartych kabli za silnikiem...

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano

Miałem kiedyś to samo. Próbowałem odpalić samochód na zdychającym akumulatorze i padły zegary. Na liczniku PPPPP, obrotomierz, wskaźnik paliwa i temp. nie działały, prędkościomierz oszukiwał.

Szukałem nawet szpeca który by to naprawił, ale nie udało się.

Konieczna była wymiana zegarów.

http://images24.fotosik.pl/217/db2f86f1b89f14d8.jpg
Opublikowano
witam....mam dokladnie to samo tylko jeszcze obrotomierz nie dziala.Licznik raczej nie byl cofany a z tego co wiem to problem tkwi w zegarach.Rozwiazuje to w ten sposub ze odlaczam akumlator i po chwili wszystko wraca do normy.
Opublikowano
witam....mam dokladnie to samo tylko jeszcze obrotomierz nie dziala.Licznik raczej nie byl cofany a z tego co wiem to problem tkwi w zegarach.Rozwiazuje to w ten sposub ze odlaczam akumlator i po chwili wszystko wraca do normy.
Opublikowano
na pewno byl cofany, przebieg zapisany jest w kilku miejscach w pamieci zegarow. poradniki dostepne w necie mowia o 1 max 2. jesli zrobisz tak jak pisza w poradnikach bedzie ok, ale po przejechaniu kilku, czasem kilkunastu km zegary sie blokuja. czasem jak ktos wpisze 3 miejscach mozna zrobic kilkaset km