Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chciałem zasięgnąć rady kogoś kto spotkał sie z tematem przemywania przepływomierza w TDS czy też w innych dieslach. Otóż ja rozmawiałem z kolesiem z servisu bosha i ten stwierdził ze myjąć przepływomierz załatwie go na amen. Czy to faktycznie prawda czy tylko chcieli mnie naciągnąć na koszty? Po podłączeniu pod kompa błędów przepływki nie mam ale koleś z bosha stwierdził ze jest już "taka sobie" że nie trzyma parametrów takich jak powinny być. Pomyślałem zabrudzona moze wiec by ją przemyć. A on mi z taką wersją że w żadnym wypadku. co wy na to??? Jak myć to oczywiście czym ekstrakcyjną????
Opublikowano
Jeżeli nie ma błędów na kompie to czym tu się przejmować. Nie słuchaj się tego mechanika, co znaczy że przepływka jest taka sobie. Albo działa i komputer nie pokazuje błędów albo nie działa i komputer pokazuje błędy.
www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
to z tego winika ze chciał mnie naciągnąć i wcisnąć nowy przepływomierz za 1100zł :shock: Aj ci mechanicy. Dzięki wielkie za szybką odpowiedz.
Opublikowano

przemywając przepływke napewno nie pogorszysz jej stanu a nóż się polepszy, ale jest to zdecydowanie półśrodek jeśli zaniża wartości

błąd na kompie wystąpi gdy przepływka zupełnie padnie, ale to sam zauważysz bo auto przestanie wogóle jechać, gdy przepływka zaniża wartości komp tego nie zidentyfikuje tyle że autko będzie jeździć np na 80%. Jabym proponował odpiąć przepływke i zobaczyć jak auto jeździ - jak nie ma różnicy lub auto jeździ troche lepiej to przepływka do wymiany, jak po odpięciu auto będzie słabsze z przepływką jest wszystko ok

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)