Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam dziwny dzwięk na zimnym silniku -

- jak się troszkę przejadę i rozgrzeje się silnik nie slychać go zupełnie. Dochodzi z przodu silnika jakby spod korka na olej. Po odkreceniu korka z olejem ewidentnie się nasila - co słychać w polowie filmiku. Olej byl wymieniany 2000 km temu, jezeli w czymś pomoże ta informacja, to jest to 15w-40. Oczywiscie pojadę z tym sobie do warsztatu, ale może ktoś na szybko wie co to może być. Aha, w naturze ten dzwięĸ nie jest az tak głosny jak na filmiku - widocznia aparat lepiej złapał częstotlowość tego dzwięku, niż szum v12 ;)

edit: silnik pracuje bez zarzutu, równiutko, test z 2EUR przechodzi bez problemu, nie dymi

Pozdrawiam

Opublikowano
Rozważałeś coś w rozrządzie, w stylu wałka lub któregoś/któryś z popychaczy? Tak czy inaczej powinien na to zerknąć jakiś fachowiec, któremu v12 w wykonaniu BMW nie jest obce.
Opublikowano

OK, zabawa z dziwnym dzwiękiem odsłona druga:

auto wróciło z warsztatu, dzwięku nie ma, podobno łańcuch tarł o jakąś obudowę, panowie uzyli sformulowania, że "wyregulowali" rozrząd. nic nie bylo wymieniane. Natomiast z tego miejsca gdzie jest łańcuch, dobiega lekkie wycie (dzwięk przypominający taki, jaki jest ze wspomagania gdy za mało płynu). Niestety nie wrzucę odpowiedniego filmiku, gdyż na filmie go nie słuchać :) i teraz tak: w warsztacie powiedzieli że tak juz musi być, ze przeciez to starszy samochód, pitu-pitu :) warsztat powinien miec pojecie, bo został mi polecony przez uzytkowników z hiszpańskiego forum ósemkowego, zreszta, nic ponizej v8 tam nie stało.

no i teraz nie wiem :) może ktoś coś doradzi ?? :) byłbym wdzięczny :)

PS :) jak ktoś chcialby moze na gg/icq poromansować o ósemkach, to ja zapraszam na PW :)

Opublikowano

jak ktoś chcialby służyć radą to oto filmik z tym dzwiękiem -

- dochodzi z miejca gdzie mniej więcej jest łańcuch i te dwa koła zębate :)

jutro albo pojutrze pojadę do aso na wymianę łańcucha, napinacza, kół i co tam jest jeszcze. moze nie zepsuja nic :)

• 3 miesiące temu...