Skocz do zawartości

---Prosze o kilka porad na temat Bmw 750i---

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytkich!!

Jestem nowym uzytkownikiem,i chcialbym sie dowiedziec paru kwes

Jestem w trakjcie kupna bmw e38 750i v12,nie bede pytal sie o spalanie,chcialbym sie dowiedziec jak wygladaja czesci do tych aut sa zamienniki i czy jest droga w utrzymaniu naprawde autko jest godne w samej pracy sie zakochalem jest to wersja dobrze wyposarzona w dobrym stanie od niemca jedynie co zauwazylem to jakby sie pocila gdzies z podspodu nie widac dokladnie poniewaz jest oslona.Prosze o opinie jak to wszyskto wyglada ludzie mowia ze bmw jest bardzo drogie ale nie chodzi mi tu o ubezpieczenie chodzi i explatacje czy sa czesci zamienne na rynku jakie sa wady tych aut na co mam zwrocic uwage przed kupnem gdzie mam byc bardziej sposzczegawczy bym byl bardzo wdzieczny gdzyz zalezy mi na czacie i oczywiscie na opij ludzi doscwiadczonych.jestem na gg ewentualnie moge zadzwonic i porozmawiac z czlowiekiem doswiadczonym

Dziekuje slicznie.

Opublikowano
Ja nie pytam sie o moje slownictwo ja zadalem zasadnicze pytania jak nie mozesz czytac kolego nie odpisuj ja szukam odpowiedzi na moje pytania.od ciebie uslyszalem krytyke skoro masz krytykowac a nie odpowiadac na moje pytanie to nie odpowiadaj.Ja chce tylko pomocy od ludzi ktorzy sie znaja.
Opublikowano

eksploatacja 750i jest droga i nie chodzi mi tu o spalanie

policz sobie sam olej do V12 :twisted:

i zastanów się nad tym co się poci , bo możesz wpaść na minę

Opublikowano

750i jest drozsze i nieco bardziej klopotliwe w naprawach niz E38 z mniejszymi silnikami - chociazby dostep pod maska jest zdecydowanie gorszy. No i 750i sa przewaznie wyposazone w wiekszosc mozliwych dodatkow, co automatycznie powoduje, ze sa bardziej skomplikowane.

Ale - mialem E32 750i, dzwiek V12 byl powalajacy :D .

No i zadna z tych dodatkowych rzeczy sie nie zepsula, poza tylnymi amortyzatorami z nivo, ktore byly dosc drogie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
poza tylnymi amortyzatorami z nivo, ktore byly dosc drogie.

ja to ogólnie nie mam przekonania do nivo :?

Opublikowano
Ja nie pytam sie o moje slownictwo ja zadalem zasadnicze pytania jak nie mozesz czytac kolego nie odpisuj ja szukam odpowiedzi na moje pytania.od ciebie uslyszalem krytyke skoro masz krytykowac a nie odpowiadac na moje pytanie to nie odpowiadaj.Ja chce tylko pomocy od ludzi ktorzy sie znaja.

Chętnie pomogę jeśli post zostanie napisany po polsku, a nie łamaną polszczyzną. "polska jezyk ąz tak trudna?"

Opublikowano
Nie zapiminajmy jeszcze o EDC , a co do dzwięku to naprawdę jest niesamowity zarówno M70 i M73 , ale także dzwięk M62 jest bardzo fajny

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
Nie zapiminajmy jeszcze o EDC , a co do dzwięku to naprawdę jest niesamowity zarówno M70 i M73 , ale także dzwięk M62 jest bardzo fajny

tommekz o co Ci chodzi żeby nie zapominać o EDC ???

Jest to przecież nie tylko w 750i

Opublikowano

tommekz o co Ci chodzi żeby nie zapominać o EDC ???

Jest to przecież nie tylko w 750i

Wiem że to było nie tylko w 750i ale chodzi mi o ten cały system , czyli amortyzatory z regulowana twardością

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

nie rozumiem co jak wygląda???

sprawdź sobie ceny części i to tyle

auto jak będzie zadbane to samo z siebie psuć się nie będzie ale jak kupisz łacha to licz się z tym że popsuć się może w zasadzie wszystko

jeżeli chcesz te auto pomimo kosztów utrzymania to kup je po prostu i ciesz się z tego czym jeździsz

tommekz fakt faktem EDC fajna sprawa jest :8)

Opublikowano
Najpierw zainwestuj w słownik i naucz się interpunkcji bo twój post czyta się tragicznie :mad2:

Dokładnie.

Skoro jesteś nowym użytkownikiem, to nie rzucaj się na dzień dobry, tylko zaakceptuj reguły, panujące na forum. Poza tym, Astro się zna - Twojego słowotoku nie da się czytać.

Ostatnio szukałem e32 750. Za 3500 euro, taki model właśnie można kupić w ładnym stanie. E38 raczej nie bardzo.

Opublikowano
niestety dobre E-38 w tej kasie się nie kupi :?
Opublikowano

niedawno kupowałem 'pakiet' startowy części zamiennych do e38 750i, wyszło razem około 2000PLN.

sam akumulator to 680PLN, jedna świeca NGK około 40 PLN... jest ich 12..

etc etc..

jutro postaram się wkleić cennik części które kupiłem.

K.

www.specops.pl