Skocz do zawartości

gdzie dokladnie nasmarowc szyberdach???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jak w temacie mam juz elektryczny szyber ale ciezko chodzi niepowiem reka tez chodzil ciezko smarowalem ta niby sprezyne i jakos prowadnice i nie ma takiego efektu jaki bym oczekiwal moze cos pominolem jak moglbym prosic o fotki elementow do posmarowania to ja i inni byli by napewno wdzieczni

:roll2:

Opublikowano
  • Autor

http://img412.imageshack.us/img412/4958/b1rp2.jpg

posmarowalem te miejsca zaznaczone strzalkami tzn.linke z obu stron iten kanal gdzie widac 2 wciecia, gdzie jeszcze by sie przydalo??

uzylem smaru grafitowego moze cos lepszego znacie???

Opublikowano
Wydaje mi sie że smar grafitowy jest dobry do łańcuchów,przekładni,przegubów ja smarowałem smarem do łożysk ŁT 43S i wszystko chula jak należy smar garfitowy ma takie opiłki grafitu w sobie i moze to jego wina że dach cięzko chodzi :| Teraz cięzko będzie to wyczyścić :doh:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

Co prawda, nie wiem, które elementy trzeba przesmarować dokładnie, ale wydaje mi się, że bmw316e36 dobrze zrobił. Kiedyś przyglądałem się u siebie i zrobił bym, tak samo. Oczywiście jeśli ktoś ma inny punk widzenia i smarowania z chęcią dowiem(-y) się. Zawsze to więcej danych. ;)

Wochu01, Ty wiesz, że ja nigdy tych opiłków nie widziałem? Nie piszę tego złośliwie i nic nie sugeruję!! A mogą być takowe? Maiłem trochę do czynienia z towotem grafitowym i nie zauważyłem nic takiego. Po prostu się pytam. :D