Skocz do zawartości

jakie spalanie macie w e46 320 - 325 czy 323

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zaczynam sie rozgladac za czyms fajniejszym tz szukam 6 cylindrow ale od 2l do 2,5l i teraz mam takie pytanie do was jakie macie spalanie w miescie i mieszane

zdecydowalem ze kupie bedzynke bo diesel strasznie poszedl w gore i jest to bez sesu jak robie 20 tys km na rok do 30tys

PS

interesuje mnie ile pali bezyny a nie lpg

Opublikowano (edytowane)

mieszkam w 100 000 miejscowosci w De i duzo autostrad dookolo ;-)

wiec srednie spalanie mam 9,5l

Jak przyjedzam do PL i jezdze po Poznaniu- okolo 12l

ale np na dlugiej trasie na autostradzie zrobie na baku- 700-750 km.

Edytowane przez Bad_Boy
Opublikowano

co do diesla to się zgadzam , wczoraj V-power diesel, na shellu 4,95 :duh: zresztą na innych stacjach widze ropkę drożej od Pb :mad2:

mój spala 7,5-11 trasa-miasto więc nie wiem czy diesel jest teraz opłacalny , ja tankuje na dostawcze więc i tak mam tanio ale bdyby nie to w życiu bym diesla nie kupił

Opublikowano
na pewno macie w autach dystans wyświetlany na danym paliwie ile KM mozna jeszcze zorobić , dzisiaj miałem problem , przeleciałem CPN i do nastepnego dojechałem przy dystansie 1 km a pod dystrybutorem wyswietliło już '' ---- '' pierwszy raz tak miałem , spalił mi 8,3 litra w trasie przy ostrej jeżdzie no ale trudno , zalałem BP Ultimate ON za 4,79zł litr :duh: acha , wlałem prawie 63 litry ON , tradycyjnie po szyjkę więc chyba faktycznie na oparach dojechałem :mrgreen: