Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo końcówki wydechu w 530d nie są najładniejsze. Czy ktoś z Was robił coś w kierunku tego by to zmienić? Mam na myśli np. założenie końcówek od wersji 530i. Tyle, że w dieslu są podgięte do dołu więc trzeba by je podciąć chyba? Jakie macie pomysły bądź doświadczenia w tym temacie?

Pozdrawiam

Opublikowano
te koncowki sa podgiete celowo.jak utniesz to bedziesz mial zderzak okopcony na czarno.chyba ze utniesz i przedluzysz.
Opublikowano
te koncowki sa podgiete celowo.jak utniesz to bedziesz mial zderzak okopcony na czarno.chyba ze utniesz i przedluzysz.

Wiem, że są celowo podgięte.

P.S. Czy kto napisał, że chce je obciąć i już?! Właśnie o to mi chodzi, żeby je lekko podciąć i dospawć końcówki od benzyny, a nie uciąć je i tak zostawić. Dlatego pytam czy ktoś to już robił żeby mieć podgląd na na to jak to zrobić.

Opublikowano
Kolega ma auto bez filtra przyciął ori fajki i dospawał końcówki z ultera zdaje się. Dymu trochę widać (Chip-tuning) ale tragedii ni ma. Po ściganiu u niego fajki są zasyfiałe, a u mnie czystsze niż w beznzynie :8)
Opublikowano
Kolega ma auto bez filtra przyciął ori fajki i dospawał końcówki z ultera zdaje się. Dymu trochę widać (Chip-tuning) ale tragedii ni ma. Po ściganiu u niego fajki są zasyfiałe, a u mnie czystsze niż w beznzynie :8)

Rozumiem, że Ty masz już po lifcie auto i tam w oryginale były montowane końcówki chromowane?? To przez tego chipsa tak syfi ten wydech, czy co? Ja mam serię więć może tak nie okopci przy ewentualnej zmianie na chromik :D

P.S. Od kiedy są DPF??

Opublikowano
Każdy diesel bez filtra puści baka, i zawsze okopci ładne końcówki. Auto po dobrym chipie zostawia delikatny odkurz więc zderzak nie jest zasyfiony. Filtr wkładali jakoś od połowowy 2004r. Apropo linku, auto mojego kolegi wygląda tak samo tylko jest czarne.
Opublikowano
http://www.bmw5er.pl/viewtopic.php?t=1688

Sorki że link do innego forum ale tu kolega w e60 530d tak dał sobie zrobić wydech, i jest mega! I nie kopci aż tak, ma czip i zhamowane 277koni.

Dokładnie o coś takiego mi chodzi, wiesz może jakiej firmy są te końcówki i za ile mu to zrobili. Bo o taki efekt mi chodzi. Właśnie wolałbym uniknąć końcówek z nazwami firm, chciałbym, żeby w mirę możliwości wyglądąło jak z fabryki :)

Opublikowano

Witam,

od czwartku bede mial przerobiony 530 dA to wkleje zdjecia,

Na razie podaje tylko katalog PDF.

http://www.rieger-tuning.de/

i wejsc w Online-Katalog.Nastepnie str.167 Nr.4.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Zapraszam do przejzenia katalogu w calosci.Super rzeczy do ogladania i zamawiania.

Pozdrawiam

Riwa

Opublikowano
Witam,

od czwartku bede mial przerobiony 530 dA to wkleje zdjecia,

Na razie podaje tylko katalog PDF.

http://www.rieger-tuning.de/

i wejsc w Online-Katalog.Nastepnie str.167 Nr.4.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Zapraszam do przejzenia katalogu w calosci.Super rzeczy do ogladania i zamawiania.

Pozdrawiam

Riwa

Aha moj kolor samochodu Carbon Czarny Metalic (M Pakiet) a Spoiler Czarny Piano a do tego Wydech Firmy Supersprint dokladnie jak w M5.

http://www.supersprint.info/englisch/homeuk.htm

Opublikowano

Dla mnie to wies tuning :lol: Fajnie to wyglada oryginalny M-Pakiet, a nie te doklejane spojlery. No ale co kto lubi, kwestia gustu. Tak samo jak optyczne przerabianie klekota na M5 :?

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Dla mnie to wies tuning :lol: Fajnie to wyglada oryginalny M-Pakiet, a nie te doklejane spojlery. No ale co kto lubi, kwestia gustu. Tak samo jak optyczne przerabianie klekota na M5 :?

Moze dla ciebie wies.Ale dla mnie wyglada Super.

PS.Zobacz czy przypadkiem sloma Ci z butow nie wychoodzi?

Opublikowano

No i fajnie.

Po pierwsze to ja nie jestem wyrocznia w sprawie designu samochodowego ;) A po drugie to Tobie nikt nie zabrania uwazac, ze te spojlery sa super. Kwestia gustu - sam to napisalem. W czym problem?

Hmm, nie moge. Po domu chodze w skarpetach.

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
...Dla mnie to wies tuning...

riwa4444 - nikt Cię tu nie zaczepił personalnie, dlatego po ewentualnym kolejnym tego typu P.S. (bez względu na kontekst) zobacz czy przypadkiem nie masz już ostrzeżenia.

(już tym razem powinno się pojawić)

pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png