Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę o pomoc. Co dolega mojej e36 320 tzn. Jak ruszam na zimnym silniku to nieraz wogule nie ciągnie, wciskam gaz a ona jest taka zamulona, tylko to zdarza się nie zawsze. Raz idzie od razu jak należy a drugi raz nie. Zauważyłem że pogoda nie ma wpływu na powyższą sytuację. Proszę o pomoc
Opublikowano

Witam.

No to jesteś następnym który boryka się z nagminnym problemem posiadaczy e36 - jak zimna to nie ma mocy, silnik lekko buczy aż do momentu gdy się rozgrzeje, wtedy dostaje normalnego kopa. Niestety nikt jeszcze nie wpadł na pomysł co to może być, poszukaj w archiwum forum, zobaczysz że to faktycznie problem.

Ja myślałem że to problem z zasilaniem paliwa, już myślałem o wymianie pompy bo zacząłem ją słyszeć.... jednak niedawno odpaliłem na LPG i sytuacja miała identyczne miejsce, a tu wtrysk benzyny jest pominięty - czyli to nie obieg benzyny jest temu winny.

Myślę że to któryś z czujników, w dolnym zakresie temperatur ma dużą bezwładność, dopóki nie "złapie" temperatury - jak myślicie, który czujnik tak działa?