Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od jakiegoś czasu prawie za każdym razem kiedy odpalam autko na benzynce strzela. Najczęściej dzieje się to gdy zgaszę silnik i za jakiś czas znowu odpalę nawet po godzinieczy dwóch. Jak odpalam rano jest ok. Czyli jak postoi dłużej wszystko jest w porządku. Co to może być? Dodam, że tłumik mam do wymiany. Przerdzewiał trochę.

Dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam.

Mam dosłownie identyczny problem i nie wiem gdzie szukać. W/g mnie to kwestia zapłonu. Szkoda że nie mam drugiej beemki pod ręką to metodą podmiany części/czujników mógłbym wyeliminować problem :(

Bardzo proszę o porady w tym temacie, jestem bardzo zainteresowany rozwiązaniem!

Pozdrawiam

Opublikowano
świece, kable WN

Jakby to było takie proste to napewno by ktoś na to już wpadł. Świece nowe - 2 komplety, BOSCH oraz NGK dokładnie dopasowane do tego silnika (polecane przez bmw).

Kable? W sumie możnaby było sprawdzić, tylko ma ktoś jakiś sposób?

....................Oczywiście kolega zauważył że mowa o silnikach 6cyl. czyli bezkablowych? ;-]