Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jakis sposob jest ustawiany zaplon w M40??

mozna samemu za pomoca lampy stroboskopowej ustawic zaplon??

jak tak to jaki kat wyprzedzenia zaplonu??

w jaki sposob sie go ustawia? jakies podcisnienia sie odlacza??

czym sie go reguluje??

BMW E36 318i :) 91r ;) czerwien
Opublikowano
ok a co moze byc przyczyna ze jak silnik chodzi na wolnych obrotach i jest rozgrzany to z wydechu tak pyrka jak by byl przestawiony zaplon?? muli go.... swiece NGK, kopulka, palec, kable BOSCH z czyjnikami- wymienione... takze nie wiem co to moze go mulic.
Opublikowano

ja sie jeszcze zastanawiam czy to nie katalizator.... zabieram sie za wyciecie jego moze jest zapchany...

albo wina popychaczy bo caly czas klepia...

Opublikowano
sGARY masz może taki problem że jak postoi ci na słońcu to masz problem z odpaleniem, aha jak rozrząd jest przestawiony o te np. 3 stopnie to czy DME ustawia zły zapłon :mad2:
Opublikowano
sGARY masz może taki problem że jak postoi ci na słońcu to masz problem z odpaleniem, aha jak rozrząd jest przestawiony o te np. 3 stopnie to czy DME ustawia zły zapłon :mad2:

Nie takiego problemu nie mam.

Dzis wycialem katalizator wspawalem rure.... i wydech bardzo dziwnie chodzi :/ zastanawiam sie czy nie wstawic jakiegos tlumika srodkowego.

co do zaplonu to nie mam pojecia :/

U mnie moze byc przyczyna mulenia klepiace popychacze :/

zamierzam to jakos nie dlugo zrobic i wtedy bede wiedzial czy to to :)