Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po dosc ostrej jezdzie na wolnych obrotach zapala mi sie kontrolka od cisnienia oleju... oraz wyswietla komunikat na komuterze... po nawet delikatnym dodaniu gazu kontrolka gasnie.... ostatnio w warsztacie wymienili postawe filtra oleju ale problem powraca... Bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam!
Opublikowano
nie chcę zapeszać, ale chyba Ci się kończy silnik, a dokładniej panewki, zdiagnozuj czy utrata ciśnienia nie jest spowodowana czym innym, i jeśli nie ma innego powodu to sprzedaj auto, bo w BMW po remoncie silnika już tak dobrze nie bezie pracował
Opublikowano
Mój silnik po remoncie (przeprowadzonym własnoręcznie), pracuje lepiej niż poprzedni silnik. Ale wracając do kontrolki oleju, powodów jest całkiem sporo. Zacznij od gęściejszego oleju, jeśli poprawi się to panewki do wymiany, jak nie to może pompa umiera?. Jak masz możliwość to pobaw się manometrem. Mogę się mylić w swojej wypowiedzi niech potwierdzi to ktoś kto lepiej się zna.
Opublikowano

witam

na dzień dobry czujnik ciśnienia oleju do wymiany

gęstszy olej to chwilowe rozwiązanie i raczej nie pomoże

trzeba tez sprawdzić manometrem ciśnienie oleju

zrobi te dwie rzeczy a później będziemy myśleć dalej

Opublikowano

masz komputer ??

mi zanim wymieniłem olej przez kilka dni wyświetlalo ze mam niski poziom oleju a mialem równą połowe na bagnecie potem po kilku dniach wyświetlilo się ze niskie ciśnienie a wszystko dlatego ze bylo za malo oleju, ale kontrolka sie nie świeciła

wniosek z tego taki ze jak mało oleju ( połowa na bagnecie to dla komputera juz mało) to tez wyświetla też niskie ciśnienie

wiec jeżeli nie masz komputera to auto sygnalizuje to kontrolką

może się mylę :)

pzdr

........srebrne beem wjeżdża na teren........