Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem szcześliwym posiadaczem 320 benz + gaz z 1983r. Jednakże mam dwa problemy z którymi nie radzę.

Pierwszy to: Na benzynie chodzą 3 garnki, na gazie 5 :|

Drugi to: Nie moge znaleźć jaki typ silnika jest zamontowany i jakie oznaczenie jest paska rozrządu.

Jesli bylibyscie w stanie cokolwiek powiedziec na ten temat, proszę o pomoc.

Opublikowano

Oznaczenie silnika? Hmm... nie wiem, czy o to Ci chodzi, ale w 320 e30 siedzi m20b20.

Co do palenia na 3 gary - wtryskiwacze w tym silniku zasilane są elektrycznie właśnie trójkami - wtryski 1,3,5 osobnym przewodem i 2,4,6 osobnym. Może masz przerwę na którymś z nich, dlatego pali na 3 garach. Winowajcą może być wtyczka od zasilania wtryskiwaczy właśnie, to takie okrągłe łącze po lewej stronie bloku silnika, tak troszkę głębiej.

Opublikowano
dzieki za pomoc ale co do oznaczenia silnika to nie jestem do konca pewien bo e30 320 wychodziły w dwóch wersjach 125KM do 86 i 129 po 86, dlatego nie wiem jaki to silnik. Dzieki wielkie.