Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po ponad półrocznych zmaganiach z cieknącym wtryskiem (próby uszczelnień, używki z allegro) wreszcie kupiłem oryginalną używkę wtrysku od e39. I wreszcie działa. Zero przecieków i żadnych palący się kontrolek na zegarach. Przy okazji zmieniłem przepływomierz, który w serwisie również pokazywał błąd. Za wtrysk zapłaciłem 249, za przepływkę 250. Czysta oszczędność. Wszystko sprawne, sprawdzone już na kompie. Nie do wiary ile mocy odzyskało auto.

O tak musiałem się pochwalić.

Pozdrawiam.

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
Hej kolego ja właśnie dopatrzyłem się ceknącego wtrysku sterującego,też posiadam e-39 525tds kombi i moje pytanko brzmi czy kupując używke wtrysku sterującego wystarczy wykręcic stary cieknący i wkręcić nowy(używka) poskręcać wszystkie przewody i będzie działać? czy trzeba jechać na komputer do jakiegoś warsztatu? Z góry dzięki za podpowiedż!
Opublikowano

Jak wymienisz wtrysk sterujący nie musisz jechać na komputer.

W kwestii przepływomierza - tak to była używka za 250 ale też jest w 100% sprawna.

Oryginały w servisie to 700-1100 za wtrysk sterujący i 1600-1800 za przepływomierz.

Pozdrawiam.

www.swiatdrewna.eu