Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie czy macie gdzieć wymiary tylnich sprężyn do e36, potzrebuje średnice zwojów tego który montowany jest przy wachaczu jak i przeciwnego.Może ktoś ma wymontowana spreżyne i jest wstanie na szybko pomierzyć za co z góry bede wdzięczny.Pozdrawiam
Opublikowano

Niestety nie wiem w którą stronę jest montowana sprężyna :oops:

w każdym bądź razie pomierzyłem i wszyło że średnica pierwszego zwoju

wynosi 45cm, zaś średnia zwoju ostatniego wynosi 52cm.

Sprężyny fabryczne, standardowe z E36 sedan '96r.

Pozdrawiam.

RWD Rulez!
Opublikowano

Witam,

kolego chyba coś te wymiary pomyliłeś, mam akurat nówkę sprężyne na tył którą sprzedaje na allegro i średnica zwoju na końcach to ok7cm-7,5cm (licząc po zewnętrznej zwoju) natomiast na środku sprężyny w najszerszym miejscu zwój ma średnicę ok 14,5cm. Wysokość nowej spręzyny to ok. 24cm a grubość prętu to 14mm

Fotke tej sprężyny możesz zobaczyć na mojej aukcji pod tym adresem

http://www.allegro.pl/item368226231_nowa_sprezyna_sprezyny_bmw_e36_tyl_tylna.html

Pozdrawiam

Opublikowano

ojojoj ! :duh:

Przepraszam kolegę, że wprowadziłem go w błąd :doh:

Mam wyjęte wszystkie cztery sprężyny seryjne i mi się "pomerdała" sprężyna

tylna z przednią :mad2:

Sorki za zamieszanie...

:hand:

RWD Rulez!
  • 4 lata później...
Opublikowano
sorki, że odkopuje, ma ktoś może gdzieś na wierzchu springa tylnego z E46 sendan może cabrio lub coupe ewentualnie Touring/cabrio E36. Chcę spróbować wsadzić do mojej E36 coupe coś mocniejszego< ze względu na butle z tyłu i częste obciążenie bagażem> w zeszłym roku zmieniłem oryginały, założyłem springi GH "wzmacniane" jedne i drugie. Jeśli ktoś ma możliwość sprawdzenia gabarytów wyżej wymienionych sprężyn prosiłbym o podanie wymiarów. Albo może ktoś już przeprowadzał taki eksperyment. Chętnie wysłucham porad. Pozdrawiam;)