Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie - jakie jest najlepsze paliwo ON? Leję Vervę ON z Orlenu, ale czy jest jakaś różnicą między innymi olejami premium na Shellu czy BP?

Drugie pytanie jakie mam to czy dolewacie mixola? Pytam bo mój ojciec dolewa sobie tego do Passata tdi - ja trochę sceptycznie podchodzę do tego, ale polecił mu to mechanik siedzący w dieslach podobno - na lepsze smarowanie wtrysków - bo paliwo podobno suche? Z autem nie ma problemu.

Pytanie może i głupie, ale nie chciałbym ryzykować jakichś wynalazków w 330D.

Pozdro i dzięki

Plodz1

Dylematy
Opublikowano
Drugie pytanie jakie mam to czy dolewacie mixola? Pytam bo mój ojciec dolewa sobie tego do Passata tdi - ja trochę sceptycznie podchodzę do tego, ale polecił mu to mechanik siedzący w dieslach podobno - na lepsze smarowanie wtrysków - bo paliwo podobno suche? Z autem nie ma problemu.

jak jeździ na opale to może i suche ... hehehhehehhe

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano

Drugie pytanie jakie mam to czy dolewacie mixola?

daj spokój i nie lej żądnych mixoli

Opublikowano
co mechanik to inna opinia. Jedni doradzają dolewać inni nie. Ale jest takie powiedzenie że dobry silnik (dobry - czytaj w dobrym stanie technicznym) nie wymaga dolewania żadnych dodatkowych środków.

BMW E34 520i / sedan / 1992 / auto / calypsorot metallic

-------------------------------------------------------------------

EX: BMW E30 318i / coupe / 1989 / manual / diamant schwarz

EX: BMW E30 316i / coupe / 1991 / manual / diamant schwarz

Opublikowano

Dzięki.

Na opale nie jeździ - też leje vervę ON. Ale ...

A jest różnica między Orlenem Shellem BP? w premiumach ON?

Pozdro i dzięki

Plodz1

Dylematy
Opublikowano
czy jest różnica to tego chyba nikt w stanie nie jest do końca sprawdzić. bo tankując co raz to paliwo jest rożnej jakości. ale może ktoś zauważył znaczną różnice...?

BMW E34 520i / sedan / 1992 / auto / calypsorot metallic

-------------------------------------------------------------------

EX: BMW E30 318i / coupe / 1989 / manual / diamant schwarz

EX: BMW E30 316i / coupe / 1991 / manual / diamant schwarz

Opublikowano
lałem zarówno vervę jak i shell vpower i różnica była odczuwalna, zarówno w mocy jak i spalaniu bo trochę spadło wtedy
Opublikowano
mixola bym nie lal, zalezy ile masz ubitych kilometrow, vpower nie wiem nie leje, leje z shella zwyklego disela chyba sie nazywa extra, spla mi na trasie jak bardzo delikatnie lece czyli 80-90 to 4.7pokazalo, po miescie przed 6 sie zamykam ale mowie tu o delikatnej jezdzie i w korkach nie bladze tez, Wroclaw. dodam jedynie ze mam 2.0 d i to paliwo polecam.pzdr