Skocz do zawartości

Polecenia głosowe - komendy (Voice Control)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś z Was dysponuje komendami do systemu sterowania głosem w języku niemieckim??? Zadowoli mnie rówinieź jakiś link do strony gdzie można sobe to druknąć. Bo mam sterowanie głosem, ale nie znam tych komend wszystkich. Kupiłem instrukcję w Bawarii, ale tam są tylko po angielsku :?
Opublikowano

Takiej listy podobno nie ma.

http://www.auto-treff.com/bmw/vb/showthread.php?s=&threadid=160448&highlight=liste+aller+sprachkommandos

Trzeba probowac na czuja, jest to dosc proste, jezeli znasz niemiecki.

Niestety ta helga w CCC jest dosc tepa i nie zawsze rozumie, co sie do niej mowi... :lol:

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Komendy głosowe są na końcu instrukcji użytkownika, sprawdzałem, w wersji niemieckiej (po niemiecku) na pewno. Nr katalogowy bmw - 01 40 0 158 379 .

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

No powiem Ci, że masz rację i paradoksalnie czasem prędzej zrozumie polaka niż niemca :lol: Swoją drogą jak to jest możliwe, że nie ma takiej listy po niemiecku? Skoro BMW jest niemieckie! A po Angielsku, w instrukcji nawet jest i na wszystkich forach o e60, a po niemiecku znalazłem może z 2 komendy. Jakby ktoś coś znalazł, albo miał już jakieś komendy opracowane to prosiłbym o wrzucenie ich w tym wątku.

Pozdrawiam Oleg

Opublikowano
  • Autor

Ja dysponuje tylko instrukcjami:

-niemiecka 01 40 0 157 650

-polska 90 40 9 060 005

I tylko w tej po polsku, są (angielskie) komendy. Byłbym wdzięczny jeżeli mógłbyś zrobić skana tych komend po niemiecku i przesłać mi je na maila: [email protected]

Opublikowano
A nie interesuje Cie wymiana modułu/ czy przeprogramowanie na Ang?
Opublikowano
  • Autor
No też się nad tym zastanawiałem, ale szczerze mówiąc jeżeli ktoś podesłałby mi te komendy po szwabsku, to mi to w zupełności wystarczy(podszkoliłbym wymowę :lol: ) . A z ciekawości ile kosztuje przeprogramowanie?? Naprawdę, mówienie do niej po niemiecku nie jest dla mnie żadnym dyskomfortem, także nie widzę potrzeby przeprogramowywania jej.
Opublikowano
  • Autor
Dzięki wielkie. O to mi właśnie chodziło :)
Opublikowano
Komendy głosowe są na końcu instrukcji użytkownika, sprawdzałem, w wersji niemieckiej (po niemiecku) na pewno. Nr katalogowy bmw - 01 40 0 158 379 .

pozdrawiam

Faktycznie. Ja mam starsza wersje i tam tego nie bylo. BMW potrzebowal 4 lata, zeby zamiescic ta liste w instrukcji samochodu...

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
  • Autor
Znowu się nie popisali :?