Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś z Was dysponuje komendami do systemu sterowania głosem w języku niemieckim??? Zadowoli mnie rówinieź jakiś link do strony gdzie można sobe to druknąć. Bo mam sterowanie głosem, ale nie znam tych komend wszystkich. Kupiłem instrukcję w Bawarii, ale tam są tylko po angielsku :?
Opublikowano

Komendy głosowe są na końcu instrukcji użytkownika, sprawdzałem, w wersji niemieckiej (po niemiecku) na pewno. Nr katalogowy bmw - 01 40 0 158 379 .

pozdrawiam

Opublikowano

No powiem Ci, że masz rację i paradoksalnie czasem prędzej zrozumie polaka niż niemca :lol: Swoją drogą jak to jest możliwe, że nie ma takiej listy po niemiecku? Skoro BMW jest niemieckie! A po Angielsku, w instrukcji nawet jest i na wszystkich forach o e60, a po niemiecku znalazłem może z 2 komendy. Jakby ktoś coś znalazł, albo miał już jakieś komendy opracowane to prosiłbym o wrzucenie ich w tym wątku.

Pozdrawiam Oleg

Opublikowano

Ja dysponuje tylko instrukcjami:

-niemiecka 01 40 0 157 650

-polska 90 40 9 060 005

I tylko w tej po polsku, są (angielskie) komendy. Byłbym wdzięczny jeżeli mógłbyś zrobić skana tych komend po niemiecku i przesłać mi je na maila: [email protected]

Opublikowano
No też się nad tym zastanawiałem, ale szczerze mówiąc jeżeli ktoś podesłałby mi te komendy po szwabsku, to mi to w zupełności wystarczy(podszkoliłbym wymowę :lol: ) . A z ciekawości ile kosztuje przeprogramowanie?? Naprawdę, mówienie do niej po niemiecku nie jest dla mnie żadnym dyskomfortem, także nie widzę potrzeby przeprogramowywania jej.
Opublikowano
Komendy głosowe są na końcu instrukcji użytkownika, sprawdzałem, w wersji niemieckiej (po niemiecku) na pewno. Nr katalogowy bmw - 01 40 0 158 379 .

pozdrawiam

Faktycznie. Ja mam starsza wersje i tam tego nie bylo. BMW potrzebowal 4 lata, zeby zamiescic ta liste w instrukcji samochodu...

pozdrowienia

Krzysztof