Skocz do zawartości

pompa paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam taki problem z pompą paliwa w BMW 524 TD. Podaje mi ona za mała dawke paliwa przy czym na niskich obrotach szarpie mi silnik. Czy ktos wie jak mozna zwiekszyc dawkowanie na pompie?? Z góry dziekuje.
Opublikowano
  • Autor
Zapowietrzony to chyba nie jest bo nie widzialem zadnych pecherzykow powietrza. a paliwo terz nie ucieka bo nie widzialem nigdzie. No i autko moje jest tez przez to slabsze :cry: dla tego mysle ze trzeba zwiekszys dawke paliwa.
Opublikowano

powolutku...

najpierw wyjasnij czy chodzi ci o pompe paliwa czy o pompe wtryskowa ? teraz wnioskuje ze o ta druga ;) wiec jesli tak...

twierdzisz ze silnik nie ma dynamiki, a jak przygazujesz na postoju to kopci na czarno z komina czy nie ? i kiedy brakuje mocy, w calym zakresie obrotow silnika czy tylko w niektorych (np. od 2 do 3 tys) ?

BMW E34 1989 r. 2.4td 20.03.08 - 24.08.08 (stłuczka i śmierć pompy wtryskowej)

http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/30920

Opublikowano
  • Autor
Tak chodzi mi o pompe wtryskowa:) nie niekopci ani troche. Autko moje nie ma zadnego przyspieszenia w calym zakresie mol totalny:( i wydaje mi sie jakby dostawal zbyt mala dawke paliwa. Bo turbina chodzi dobrze 100% i jak rozmawialem z mechanikiem to powiedzial mi ze mozna zwiekszyc dawkowanie na pompie tylko niewiem jak bo myslalem ze mozna to tylko zrobic przez komputer.
Opublikowano
Tak chodzi mi o pompe wtryskowa:) nie niekopci ani troche. Autko moje nie ma zadnego przyspieszenia w calym zakresie mol totalny:( i wydaje mi sie jakby dostawal zbyt mala dawke paliwa. Bo turbina chodzi dobrze 100% i jak rozmawialem z mechanikiem to powiedzial mi ze mozna zwiekszyc dawkowanie na pompie tylko niewiem jak bo myslalem ze mozna to tylko zrobic przez komputer.
witam - ja bym przy pompie sam nie kopał tylko spróbował bym u jakiegoś pompiarza. W moim poprzednim 525 td (115 km) zwalił mi się wtrysk sterujący i samochód też był mułowaty - może jednak nie pompa ???
www.trofea-sport.pl
Opublikowano
wtrysk sterujacy moze byc tego powodem, choc kontrolka sie nie pali. a z drugiej strony, nastawnik dawki paliwa jest rowniez odpowiedzialny za brak mocy, ale nastawnik by tak nagle nie padl. jednak stawialbym na niego.

Opublikowano
A ja bym obstawial zly kat wtrysku, to by tlumaczylo jedno i drygie tak czy owak bez wizyty u pompiarza sie nie obedzie.
Opublikowano
t0mal, a czego objawami jest raz dobre a raz zle odpalanie na zimnym, na cieplym trzeba odczekac az pompka napompuje paliwo i dopiero odpali w miare dobrze a bez pompki trzeba krecic kilka sekund. kiedys zostawilem samochod na weekend i pozniej mial problem z odpaleniem. u mnie rowniez wystepuje brak mocy ale obroty sa stabilne. czego to moze byc wina ?

Opublikowano
  • Autor
Tez myslalem ze to kat wtrysku ale nie bo juz to jest sprawzone. kontrolka od wtryskow tez sie mi nie pali wiec jest ok. Niewiem juz co jest pomozcie!:(
Opublikowano
  • Autor
Na ciepłym silniku odpala normalnie.