Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam taki problem z pompą paliwa w BMW 524 TD. Podaje mi ona za mała dawke paliwa przy czym na niskich obrotach szarpie mi silnik. Czy ktos wie jak mozna zwiekszyc dawkowanie na pompie?? Z góry dziekuje.
Opublikowano
Zapowietrzony to chyba nie jest bo nie widzialem zadnych pecherzykow powietrza. a paliwo terz nie ucieka bo nie widzialem nigdzie. No i autko moje jest tez przez to slabsze :cry: dla tego mysle ze trzeba zwiekszys dawke paliwa.
Opublikowano

powolutku...

najpierw wyjasnij czy chodzi ci o pompe paliwa czy o pompe wtryskowa ? teraz wnioskuje ze o ta druga ;) wiec jesli tak...

twierdzisz ze silnik nie ma dynamiki, a jak przygazujesz na postoju to kopci na czarno z komina czy nie ? i kiedy brakuje mocy, w calym zakresie obrotow silnika czy tylko w niektorych (np. od 2 do 3 tys) ?

BMW E34 1989 r. 2.4td 20.03.08 - 24.08.08 (stłuczka i śmierć pompy wtryskowej)

http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/30920

Opublikowano
Tak chodzi mi o pompe wtryskowa:) nie niekopci ani troche. Autko moje nie ma zadnego przyspieszenia w calym zakresie mol totalny:( i wydaje mi sie jakby dostawal zbyt mala dawke paliwa. Bo turbina chodzi dobrze 100% i jak rozmawialem z mechanikiem to powiedzial mi ze mozna zwiekszyc dawkowanie na pompie tylko niewiem jak bo myslalem ze mozna to tylko zrobic przez komputer.
Opublikowano
Tak chodzi mi o pompe wtryskowa:) nie niekopci ani troche. Autko moje nie ma zadnego przyspieszenia w calym zakresie mol totalny:( i wydaje mi sie jakby dostawal zbyt mala dawke paliwa. Bo turbina chodzi dobrze 100% i jak rozmawialem z mechanikiem to powiedzial mi ze mozna zwiekszyc dawkowanie na pompie tylko niewiem jak bo myslalem ze mozna to tylko zrobic przez komputer.
witam - ja bym przy pompie sam nie kopał tylko spróbował bym u jakiegoś pompiarza. W moim poprzednim 525 td (115 km) zwalił mi się wtrysk sterujący i samochód też był mułowaty - może jednak nie pompa ???
www.trofea-sport.pl
Opublikowano
A ja bym obstawial zly kat wtrysku, to by tlumaczylo jedno i drygie tak czy owak bez wizyty u pompiarza sie nie obedzie.
Opublikowano
t0mal, a czego objawami jest raz dobre a raz zle odpalanie na zimnym, na cieplym trzeba odczekac az pompka napompuje paliwo i dopiero odpali w miare dobrze a bez pompki trzeba krecic kilka sekund. kiedys zostawilem samochod na weekend i pozniej mial problem z odpaleniem. u mnie rowniez wystepuje brak mocy ale obroty sa stabilne. czego to moze byc wina ?

BMW E34 1989 r. 2.4td 20.03.08 - 24.08.08 (stłuczka i śmierć pompy wtryskowej)

http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/30920

Opublikowano
Tez myslalem ze to kat wtrysku ale nie bo juz to jest sprawzone. kontrolka od wtryskow tez sie mi nie pali wiec jest ok. Niewiem juz co jest pomozcie!:(