Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z dnia na dzień przestały świecić światła przeciwmgielne zarówno z przodu jak i z tyłu. Po włączeniu włącznikiem od w/w świateł na zegarach zapalają mi się kontrolki od tych świateł... Przeglądałem schematy i wychodzi na uszkodzenie LKM - czy są jakieś zabezpieczenia w tym obwodzie, które mogły nie zostać uwzględnione na schemacie? Czy LKM jest "rozbieralny" i czy można go naprawić?
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
Rozebrałem, obejrzałem i przelutowałem... I świateł przeciwmgielnych jak nie było tak nie ma...
Opublikowano
obstawiam jakiś przekaźnik, na początek wyjij po kolei i wsadź spowrotem każdy przekaźnik w skrzynce z bezpiecznikami

Od tego zacząłem...

W LKMie są cztery przekaźniki: od mijania, drogowych, przeciwmgielnych przód i przeciwmgielnych tył. Wszystkie w/w przekaźniki załączają się po przełączeniu odpowiedniego włącznika w kabinie. Co dziwne to przekaźniki od przeciwmgielnych również się załączają ale świateł brak - są tylko kontrolki na zegarach... Czy po drodze od LKM do odpowiednich żarówek są jeszcze jakieś zabezpieczenia? Dodam, że na schemacie elektrycznym nic nie znalazłem na ten temat...