Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno zostalem posiadaczem BMW 523i.Mam pytanie czy wentylator chlodnicy powinien byc osloniety plastikowa obudowa?W moim aucie takiej oslony nie ma czy tak ma byc?

MOD EDIT:Proszę w tytule wpisywać kod modelu (wybór z małej listy po lewej stronie)

Tym razem uzupełniłem brak.

Pozdr.

Opublikowano
rozumiem że mowa o E39 (523). Powiem tak jaki by to model nie był to osłona powinna być. Chociażby ze względów bezpieczeństwa ale nie tylko. Jak osłona jest podmuch wentylatora jest wydajniejszy. Oczywiście mówimy o osłonie visco. Jest również osłona wentylatora klimatyzacji. To taka siateczka. Następnym razem precyzuj bardziej swoje zapytanie. Pozdrawiam
Opublikowano
Zapewne chodzi ci o ten tunel, osłonę na visco, powinien byc u mnie jak kupilem tez nie bylo, ale ostatnio dokupilem w ASO 160zł i zaółożyłem. Jak jest osłonka to wentylator wywiewa tylko z chłodnicy, natomiast bez niej wywiewa z calej koory czyli jest mniej wydajny
Opublikowano
Dzieki za info.Bede musial sobie wiec taka oslone kupic.

nie "będe musiał" tylko kup jak najszybciej bo ja kiedyś przejechałem się bez osłony i oderwała się jedna łopatka wentylatora to maskę prawie na wylot przebiło

bez osłony inaczej siły działają na łopatki

jak znajdę zdjęcie to wkleje (mojej maski)

Opublikowano
Hm, niezle Dajan, ja jeżdziłem praie rok bez tego :) sadze ze przez to tylko cjhlodnica nie byla porzadnie odwiewana :D i dlatego musialem kupic nową :( i od razu zakupilem tą osłonkę