Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zakupiłem 530D w automacie i kiedy przywiozłem ją do kraju. Okazało sie ze padnięty 4 elektrozawór w skrzyni. Więc jade do warsztatu od skrzyni i na autostradzie przycisnelem chwile 180km/h i nale stracila moc za chwile na komputerze na żółto że brak oleju i dolać litr. Zatrzymałem się i dolałem i już póżniej nie moge przekroczyć 100km/h. Auto dymi na czarno. Wcześniej też dymiło ale myślałem że albo egr albo filtr powietrza. Myślicie że to turbo. Może wiecie kto w Poznaniu regeneruje turbo bo tam dałem ten zawór do zrobienia.
Opublikowano
podjedz do dobrego mechanika i zacznij od sprawdzenia czy chodzi na wszystkie cylindry ponoc czasami podczas jazdy urywa sie jakas zapadka w silniku kolega mial taki przypadek skutek tego tlok,pierscienie,naprawa glowicy.sorry jak strasze moze to cos innego
Opublikowano
Jeśli nagle ubyło oleju i stracił moc puszczając baka to na 90% turbo odleciało. Tak z ciekawości ile te auto ma niby na kulane :roll: .
Opublikowano
Wiatm!A ja miałem (chyba ) to samo w moim awaryjnym egzemplarzu. Kopcił na czarno i nie miał mocy, naprawiło się po zmianie softu. Podobno była to żaluzja turbiny.