Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jako ze mi przepuszcza korek wlewu oleju chcialem go wymienic, poszukiwania zaczalem jak chyba kazdy od allegro i co znalazlem

http://www.allegro.pl/item361049777_korek_wlewu_oleju_bmw_2_0_m50_e36.html

http://www.allegro.pl/item359540795_korek_wlewu_oleju_silnika_bmw_e36.html

pierwszy 38 zl z kosztami wysylki a drugi 40 bez kosztow ale podejzewam ze tez ok 8 zl czyli razem 48 zl

napisalem do aso w polsce do sikory w bielsku, nie odpisali, i do bawaria motors w katowicach tam zaraz odpisali ze 20 zl czyli 18 zl taniej od pierwszego i 28 zl czyli ponad 2 razy tanszy w aso niz uzywka na allegro. no ale ze jestem teraz w niemczech przeszedlem sie do aso tutaj i co uslyszalem 4,65 euro co na dzis jest ok 15 zl

wiec jak polecam sprawdzac ceny w aso bo nieraz jest duzo taniej.

wiem ze tak samo jest z ksiazkami obslugi pojazdow tansze sa w aso niz na allegro.

pozdr

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
Nie tylko na allegro się można naciąć, szroty też sobie lubią ceny z kosmosu ustalać. Poszedłem w tamtym roku na jeden ze szrotów (na którym ceny są względnie tańsze niż na innych) zapytać ile za pompkę paliwa do E36 sobie liczą. Odpowiedź - 300 zł :duh: Mechanik policzył sobie za nową wraz z założeniem 250.
POLSKA TO JEDYNY KRAJ W KTÓRYM PREZYDENT MA SWOJĄ KOPIĘ ZAPASOWĄ
Opublikowano

to wszystko nic!

Gdy pękł mi korek spustowy oleju (śruba) rozpocząłem poszukiwania, nigdzie nie mieli. Mogłem zamówić i na nastepny dzień, cena oscylowała w okolicy 1,50 zł. Pojechałem na szrot, koleś przyniósł uszkodzoną miskę i pyta: "wykręcać?" no oczywiście a po chwili "50 PLN"!!! To już szczyt głupoty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to wszystko nic!

Gdy pękł mi korek spustowy oleju (śruba) rozpocząłem poszukiwania, nigdzie nie mieli. Mogłem zamówić i na nastepny dzień, cena oscylowała w okolicy 1,50 zł. Pojechałem na szrot, koleś przyniósł uszkodzoną miskę i pyta: "wykręcać?" no oczywiście a po chwili "50 PLN"!!! To już szczyt głupoty.

:duh: :duh: i co wziąłeś ??

Opublikowano
:duh: :duh: i co wziąłeś ??

:mad2: nie aż tak mi nie zależało. :)

ale gdybym musiał jechać w trasę nie miałbym wyboru i koles pewnie tak myślał.

Opublikowano

Jest kilkanaście różnych części, które są sporo droższe na allegro niż w serwisie.

Np latarka ze schowka:

ASO 90zł, na allegro 200zł (licytacja :!: )

No ale Panowie, mamy wolną gospodarkę, cena jest uzależniona od podaży i popytu, a także od wiedzy kupujących :lol:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
Ja chcąc kupić łape aluminiową mocującą silnik w 525 z 94r usłyszalem w sklepie około 800zł,a po obadaniu w ASO zapłaciłem około 80zł :duh:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
NIE wszystko jest takie jak piszecie. Chłodnica klimy do E34 w ASO 1500 i rok gwarancji, a Allegro nowa Hella 400zł z wysyłką. Gwarancja taka sama. Podobnie wentylator klimatyzacji, wiskoza i kilka innych (oczywiście)nowych rzeczy
Opublikowano
NIE wszystko jest takie jak piszecie. Chłodnica klimy do E34 w ASO 1500 i rok gwarancji, a na Allegro nowa Hella kosztuje 400zł z wysyłką. Gwarancja taka sama. Podobnie wentylator klimatyzacji, wiskoza i kilka innych (oczywiście)nowych rzeczy
Opublikowano
NIE wszystko jest takie jak piszecie. Chłodnica klimy do E34 w ASO 1500 zł i rok gwarancji, a na Allegro nowa Hella kosztuje 400zł z wysyłką. Gwarancja taka sama. Podobnie wentylator klimatyzacji, wiskoza i kilka innych (oczywiście)nowych rzeczy
Opublikowano
Przecież nikt nie mówił że wszystko jest droższe, ale są cwaniaczki którzy chcą zarobić na ludzkiej niewiedzy i naiwności i jest ich na allegro bardzo wielu. Są też rozsądni sprzedający, od których można kupić po naprawdę okazyjnej cenie, nikt temu nie przeczy, ale nie musiałeś pisać tego 3 razy :twisted2:
POLSKA TO JEDYNY KRAJ W KTÓRYM PREZYDENT MA SWOJĄ KOPIĘ ZAPASOWĄ