Skocz do zawartości

drgania przy przyspieszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

problem polega na tym ze drzy caly samochod podczas przyspieszania, w okolicach 40-60km/h a przy jezdzie jednostajnej przy ok 100km/h i 160km/h drzy i cos lata z tylu samochodu. wczesniej drzalo tylko przy 80, ale po malych szalenstwach na placu zauwazylem takie zmiany. do tego drzy drazek zmiany biegow na 2 i 3 biegu. wczesniej drzalo na 1, 2, 3 i 5 biegu, ale nie wiadomo czemu lekko sie poprawilo. co to moze byc? wal, lozysko na wale, skrzynia, cos ze sprzeglem ? myslalem ze to kwestia opon no ale zmienilem na letnie i dalej to samo. przeczytalem juz kilka tematow o tym, ale w tym przypadku niepokoja mnie drgania dzwigni zmiany biegow.

pozdrawiam

BMW E34 1989 r. 2.4td 20.03.08 - 24.08.08 (stłuczka i śmierć pompy wtryskowej)

http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/30920

Opublikowano
sprawdz poduszki silnika skrzyni biegów łączniki elastyczne wału napędowego no i najważniejsze podporę wału napędowego. To ostatnie według mnie będzie powodowało objawy.
Opublikowano
Ja bym sprawdził tą podporę wału, miałem dokładnie to samo, nie zdążyłem jej wymienić bo sprzedałem auto, ale kupujący wiedział o tym.
Opublikowano
Możesz jeszcze sprawdzić tuleje tylnego zawieszenia. Jeżeli jest wybita to też może drżeć zwłaszcza przy gwałtownym przyśpieszaniu i zmianie biegów.