Skocz do zawartości

320d 150 KM Mam pare pytań...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jestem nowym użytkownikiem tego forum i przepraszam jeśli pytania będa głupie, lub kiedys juz padały odpowiedzi...

Wczoraj zakupiłem E46 2002 po liftingu na 2003 2.0 d 150KM. Auto wiadomo nie wyzbyte normalnych śladów użytkowania, ale stan wydaje mi sie dobry. Auto było sprowadzone z Włoch. A oto pytania:

1. Tata jadąc za mną stwiedził że jak dam mu power to lekko dymi, chwile i przestaje. Czy to normalne?

2. Klima cos nie ma chyba styków. Raz działa, nie działa poniżej 20 stopni, sama sie wyłancza(i nie chodzi tutaj o uzyskanie temperatury...) a neikiedy nie włancza się bez zabaw z przyciskami... Jaki powód tego moze byc?

3. Jak wykasować dane z komputerka? Chodzi mi o średnie spalanie i średnią prędkość...

Wielkie dzieki za odpowidzi!

Opublikowano

ad1. to raczej normalne że puści 'bąka' przy bucie chwilowo :twisted2:

ad2. nie mam pojęcia , proponuje podjechać na komputer

ad3. w manetce przy kierownicy jak przełączasz te dane , na jakim się zatrzymasz to przytrzymaj ten guzik dłużej to wyzerujesz , limitu km na paliwie się nie zeruje

Opublikowano
  • Autor
Dzięki. Bo troche ten "dymek" mnie zmartwił, bo przy zakupie zwracałem na to uwage. Ale pewnie tak jest jak mówisz, bo ma świetna kulture pracy i nic nie zapowiada czegos złego. A swoją drogą i tak na kompa trzeba skoczyc...
Opublikowano
Zrób sobie duży przegląd z wymianą separatora oleju i ogólnie filtrów, to jest bardzo ważne.
Opublikowano
  • Autor
Właśnie mam zamiar na dniach. A jak przekręce kluczykiem to pisze "oilservice 600 km". To znaczy ze mam olej wymieć(bo i tak wymienie, ale chciałem wiedizeć). Jaki właściwie tam olej sie leje. Bo widizałęm ze Castrol, ale jaki dokładnie?
Opublikowano

filtron - powietrza AK 362

oleju OE 649/7 hu 722x

paliwa PP 976

klima K 1136A 1036a

olej Castrol edge 5w30 ew spełniający norme LL04 pełny syntetyk

Opublikowano
co do klimy to może byc za mało czynnika chłodzącego
Opublikowano
  • Autor
Mam jescze pytanie do YOUCLA, bo piszesz ze jesteś z Bytomia. Gdzie kupujesz te wszystkie filtry i olej? W BMW - jeśli tak to którym. Oczywiście mozę odpowiedzieć ktos ze ślaska...
Opublikowano
  • Autor
A i właśnie... Chce kupić ringi - te tańcze(69zł) czy te droższe (149)? Jest jakaś róznica?
Opublikowano

wazne zeby byly wykonane w technologii CCFL, ja jestem swiezo po zalozeniu tylko autko brudne i nie wrzucam jeszcze fotek.

nie kupuj tych LED bo swieca slabiutko.znajomy ma w e39 i w dzien ich wogole nie widac.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A i właśnie... Chce kupić ringi - te tańcze(69zł) czy te droższe (149)? Jest jakaś róznica?

Moim zdanim oryginał, to oryginał i szkoda (psuć wygląd beemki) poprawiać fabrykę wynalazkami z Allegro (lub innych sklepów).

(To tylko oczywiście moje zdanie).

Pozdrawiam wszystkich

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

BMW F30 2013 316i

Opublikowano

Moim zdanim oryginał, to oryginał i szkoda (psuć wygląd beemki) poprawiać fabrykę wynalazkami z Allegro (lub innych sklepów).

Pozdrawiam wszystkich

tez jestem tego samego zdania ale w tym jednym jedynym wypadku zrobilem wyjatek i zalozylem ringi.i nie zaluje.autko wyglada naprawde fajnie.

Opublikowano
Właśnie mam zamiar na dniach. A jak przekręce kluczykiem to pisze "oilservice 600 km". To znaczy ze mam olej wymieć(bo i tak wymienie, ale chciałem wiedizeć). Jaki właściwie tam olej sie leje. Bo widizałęm ze Castrol, ale jaki dokładnie?

Ja leje do obu diesli Castrol magnatec 5w40 :)

Opublikowano

TYLKO i wylacznie CCFL, jak chcesz wydac kase na probe to mam ringi z allegro LED za 50zl lub za sama oplate dobrego piwska :)

Leza i sie kurza...

W swoim Compakciorze zamontowalem ccfle z www.insideperformance.de Spsul mi sie konverter z niskiego na wysokie i za darmo podeslali mi do wymianki nowa sztuke :)

Warto.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pozdrawiam wszystkich

tez jestem tego samego zdania ale w tym jednym jedynym wypadku zrobilem wyjatek i zalozylem ringi.i nie zaluje.autko wyglada naprawde fajnie.

Jak założysz to zapodaj foto, chętnie obejrzę.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

BMW F30 2013 316i