Skocz do zawartości

świecące kierunki z przodu-czym to jest spowodowane???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

jak w temacie.

zapaliły mi się jeden prawy kierunek z przodu i jeden prawy boczny w błotniku.i tak sobie swiecą cały czas.mało tego lewe kierunki nie działają wogóle.z tyłu wszystko ok.nie pomaga nic ani zgaszenie silnika ani odłączenie aku,ani nawet kasowanie kompem.dodam,że komputer pokładowy nie pokazuje żadnej awarii tak jakby bylo wszystko ok.a i jeszcze jedno w liczniku lampki sygnalizujące miganie kierunku dzialają.

i o co tu chodzi??? :shock:

Opublikowano

no ja myślę,że raczej nie jest to przepalona postojówka bo po pierwsze świeci i w jednej i w drugiej lampie,a w dodatku jak bylem na kompie to by wykazalo tak blachy bląd.do tego nie swicily by się przy wylączonym zaplonie.widzę,że bez elektryka się nie obejdzie... :cry2:

czlowiek jednak nie moze się nigdy nudzić,zawsze jakiś kibel musi być. :(

Opublikowano

Witam!

Wymień na początek postojową (5W), a jak nie będzie zmiany to czeka Cię dalsze szukanie (ja miałem podobne objawy-na dzień przed ostatecznym przepaleniem się światła postojowego). Można powiedzieć, że żarówka "dogorywając" daje takie efekty.

Opublikowano
Witam!

Wymień na początek postojową (5W), a jak nie będzie zmiany to czeka Cię dalsze szukanie (ja miałem podobne objawy-na dzień przed ostatecznym przepaleniem się światła postojowego). Można powiedzieć, że żarówka "dogorywając" daje takie efekty.

Swiecenie migacza jest wlasnie od przepalonych zarówek (tak dla bezpieczenstwa na drodze), na poczatek zaczalbym od sprawdzenia styku wszystkich zarowek i ich wymiany

Xdrive

Koder

Opublikowano
ok.to dlaczego nie działają kierunki lewej strony wogóle ani przedni ani boczny???????światła postojowe z przodu działają idealnie i w lewej i w prawej lampie!!!!!!chodzi mi o to ,że non stop świecą kierunek prawy z przodu i z boku nawet jak wyjmę kluczyk ze stacyjki i zamknę auto.a to chyba nie są objawy przepalonej żarówki postojowej,czyz nie???
Opublikowano

witam.

diagnoza wystawiona.gościu ,który sprowadził moją beemkę ze stanów,przerobił instalację odpow.za podświetlanie kierunkow u jakiegoś pseudomechanika niewlaściwie,poniekąd ją uszkadzając.w serwisie musieli ją odbudowac i przeprogramowac w kompie na system europejski.brzmi niegrożnie ale roboty było na cały dzień.

niestety jeden kierunek nie działa mimo zabiegów,ponieważ uszkodzony jest jakiś moduł.niestety nie wiem jaki,żona była w serwisie,dlatego proszę o podpowiedź,może ktoś się orientuje???