Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku dni cos mi pyka tak jak by cos przeskakiwalo.Dzisiaj szukalem co to tak pyka i znalazlem. Znajduje sie to za silnikiem kolo serwa (chyba tak sie to nazywa). Wyglada to jak taki malutki silniczek do ktorego dochodza dwa kabelki od gory a od dolu dwa grube weze , i jak przekrece zaplon lub odpale silnik to to zaczyna pykac tak jak by cos przeskakiwalo w nim. Co to moze byc za ustrojstwo bo zaczyna mnie to pomalu denerwowac i czy moge naraze z tym jezdzic czy cos sie moze przez to zepsuc? :modlitwa:

Dzieki :)

Opublikowano
Mam to samo u siebie w 518 '95, u mnie te objawy są tylko przy nagrzanym silniku i dobiegają z tego samego miejsca, jak przyłoże do tych cylinderków palce to czuje stukanie. Mam wrażenie że mniej więcej w tym samym czasie pojawiło się u mnie w okolicach deski rozdzielczej a dokładnie centralnych nawiewów powietrza dziwne bulgotanie przy dodaniu gazu, coś jakby bulgotał płyn chłodniczy...

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano

Panowie to elektro zawory do regulacji temperatury w srodku auta ( a dokladnie zawory ktore wpuszczaja badz zamykaja doplyw cieplego plynu chlodzacego.......

Stukaja hmm ............ jesli sie nie myle temat byl juz na forum poszukajcie a znajdziecie ...

A przede wszystkim trzeb asprawdzic czy zamykaja doplyw plynu byc moze po zimnie poprostu sie zanieczyscily podczas jazdy ustawcie temp. na max a pozniej na min i tak kilka razy moze sie przeczyszcza......

Wojz
Opublikowano

Mialem podobny problem to jest rzeczywiscie elektrozawor od sterownia ogrzewaniem w aucie.

Wyciagnalem go porzadnie przedmuchalem sprezonym powietrzem oraz potraktowalem go troszke WD 40 i jest ok.

Pozdrawiam.

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
mi tesh cos cykalo .. ile ja sie ozastanawialem co mi tak cyka ... ash w koncu sie zorientowalem - wtryski od gazu :twisted2:
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
Problem juz mi sie rozwiązał... mialem zapowietrzony układ chłodzenia i to faktycznie cykały elektrozawory - dzięki za pomoc - po odpowietrzeniu i uzupełnieniu płynu, weszło ok. 1 litra do poziomu COLD w zbiorniku, wszystko znikło, czyli cykanie i bulgotanie, ale za to pojawiła się kontrolka od zużycia klocków... ehh, teraz wymienie cztery komplety z tarczami i bedzie ok. Pozdrawiam!

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition