Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mam pytanie... co to za czujniki na podsufitce? Wygladaja jak ultradzwieki od alarmu ale z tego co sie orientuje to oryginalne alarmy BMW z tego okresu nie byly wyposazone w ultradzwieki. Pozatym utwierdza mnie w tym fakt, ze po wejsciu do pojazdu i uzbrojeniu alarmu moge machac rekami do woli nawet przy samym czujniku i nic sie nie dzieje.

Wiec moze to czujniki temperatury? Dodam, ze jest ich cztery. Wygladaja tak:

http://i137.exs.cx/img137/7114/czujnik10tx.jpg

http://i137.exs.cx/img137/3753/czujnik21pk.jpg

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

:search: Pogrzebalem troche w ETK i znalazlem :mrgreen:

Tutaj masz link do tego ustrojstwa.

W E46 tez takie sa tylko umieszczone sa w centralnym miejscu podsufitki.

Przy aktywowaniu alarmu mozliwe jest nieaktywowanie wlasnie tych ultradzwiekowych sensorow ruchu. Podejzewam ze w twoim przypadku rowniez sa nieaktywowane.

Opublikowano
Hmmm... czyli jednak alarm. A czy ktos z Was ma takie cos sprawne w swojej Beti ?

Opublikowano
Moje jest sprawne..aktywuje sie po 30 sekundach od uruchomienia alarmu. Bardzo czule, nawet jezeli zostawisz szyberdach otwarty i wleci do srodka mucha potrafi aktywowac alarm ;-) to samo jezeli szyby zostana otwarte i niechcacy ktos zblizy sie do samochodu rowniez aktywuje to autoalarm.
Opublikowano
Orientuje sie ktos jak aktywowac te czujniki?

Opublikowano
A sprawdzcie mi prosze jeszcze jedna rzecz. Czy jak macie uzbrojony alarm i otworzycie (normalnie - kluczykiem) tylnia klape to alarm zaczynac wyć ?

Opublikowano
cos Saintman na nowo odkrywa swoja becie ostatnio :mrgreen: kurde w mojej tez niby sa nalepki bmw alarm na szybach...ale jest nieaktywny...nawet pilotow nie dostalismy przy kupnie =/
Opublikowano
cos Saintman na nowo odkrywa swoja becie ostatnio :mrgreen:

Eeeetam :) Przyszla wiosna, czas aby poswiecic Beti troche czasu i pieniedzy. Pozatym nie ma osob wszechwiedzacych i kazdego dnia dowiaduje sie czegos nowego nawet o mojej E34, ktora mam juz 4 lata.

kurde w mojej tez niby sa nalepki bmw alarm na szybach...ale jest nieaktywny...nawet pilotow nie dostalismy przy kupnie =/

Oryginalny alarm powinien sie uzbrajac po zaryglowaniu zamka, a wiec po przekreceniu kluczyka max. w prawo. Wtedy powinna zaczac pulsowac dioda na centralnym nawiewie na szybe. Nie potrzeba Ci zadnego pilota do uzbrojenia tego alarmu.

Opublikowano
A sprawdzcie mi prosze jeszcze jedna rzecz. Czy jak macie uzbrojony alarm i otworzycie (normalnie - kluczykiem) tylnia klape to alarm zaczynac wyć ?

Jezeli alarm jest uzbrojony to bez problemu mozna otworzyc bagaznik zarowno kluczykiem jak i pilotem (alarm nie wyje).

Jedynym miejscem ktore uruchamia alarm jest maska silnika. Jezeli zostawisz pokrywe otwarta (przymknieta) i zamkniesz zamki uzbrajajac alarm po otwarciu maski alarm zaczyna wyc.

Jezeli zostawisz drzwi lub bagaznik niedomkniety i zamkniesz zamki pilotem, alarm uzbraja sie dopiero po domknieciu drzwi lub bagaznika.