Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

właśnie odkryłem, że pod samochodem jest plama płynu chłodzenia (prawdopodobnie). wczoraj zrobiłem ze 200km i na jakiś czas pierwszy raz w tym roku włączyłem klimę. co może być powodem wycieku? to klima? ktos z was tak miał???

pozdrawiam i z góry dzięki za podpowiedź

Opublikowano
dzięki za podpowiedź. trochę się boję, że jakieś przewody od płynu chłodzenia się posypały albo mają nieszczelność. silnik się nie grzał więc to pewnie jednak klima.
Opublikowano
normalna sprawa. to od klimatyzacji. z rzeszta mozesz sprawdzic. wlacz klime i niech pochodzi z 15min, stoj w miejscu i sam zobaczysz,ze bedzie kapac pod autem zaraz za zdezakiem. a sprawdzales poziom plynu?
Opublikowano
zrobiłem jak poradziłeś! poziom płynu nawet ponad wskaźnik!;) wszystko w normie. nawet dziwne z tym moim samochodem! oleju nie bierze,,,,,,płynu nie ubywa.....hmmmm. mam ją dopiero miesiąc i na razie wszystko mnie niepokoi;) aha! już piszę czemu tak mnie zaniepokoił ten płyn! mechanior powiedział , że visco do wymiany będzie za jakiś czas. słabo ciągnie. więc powiązałem chłodzenie i visco z wyciekiem. no nic:) następna wskazówka co do bmw. to moje pierwsze auko bmw dlatego przepraszam za pewnie głupie pytania! :) do tej pory jeździłem fordem. nie zamienię już nigdy na inne auto...............;)