Skocz do zawartości

Ostry start... i Bunia nie chodzi już jak kiedyś ;( Czemu ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziś wstałem specjalnie raniutko, umyłem autko, wypastowałem, wypolerowałem felgi i chciałem tylko sprawdzić jak rusza z gazem do dechy na wprost, na asfalcie z lekkim piaseczkiem... kółka kręciły się w miejscu z 2 sekundy, Bunia ruszyła i... usłyszałem jakiś klekot jakby w wale napędowy, w każdym razie z tyłu. I teraz jak jeżdżę Bunią to cały czas słychać niemiły klekot i nawet czasami czuję wibracje na podłokietniku. Co się uszkodziło, co mogło się stać :( ??? Proszę o pomoc, bo Maleństwo cierpi ;( ...a ja razem z nim :(
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
Proszę o pomoc, na pewno jest ktoś, kto podpowie co się mogło uszkodzić :(
Opublikowano

Hmmm dziwny model BMW - 1,8IS M-POWER - to z tych PAŁERÓW ze znaczkami???

Co do uszkodzenia - może elastyczny łącznik na wale napędowym, może półosie, może ściął się wielowypust na półosiach itd....

Trzeba wejść pod auto, podnieść na lewarze - wrzucić bieg i odpalić - patrzeć i słuchać.

Pzdr,

Opublikowano
Model E36 1.8is a M-Power... bo ospojlerowanie na wzór M3 :P
Opublikowano

ciężko określić tak na oko powiem Ci....

ale moze być:

Dyfer

Łącznik wału

Skrzynia

Półoski (w e36 są marne)

ale podejżewałbym łaćznik elastyczny wału,zerwałsię po prostu

a jak nie to, to dyferencjał...mogły sie satelity naderwac, lub też co w e36 lubi siadać saneczki dyfra..czyli mocowanie szlag trafił.

Opublikowano
A zapytam w inny sposób... można z tym jeździć, czy najlepiej z miejsca naprawić, a jak tak to jakie mogą być przypuszczalne koszta? Mieszkam w NL a tu mechanicy drodzy :( Chyba, że samemu można to sprawdzić i zreperować??? Proszę o odpowiedź, z góry dzięki ;)
Opublikowano
A zapytam w inny sposób... można z tym jeździć, czy najlepiej z miejsca naprawić, a jak tak to jakie mogą być przypuszczalne koszta? Mieszkam w NL a tu mechanicy drodzy :( Chyba, że samemu można to sprawdzić i zreperować??? Proszę o odpowiedź, z góry dzięki ;)

jasne że się da :P

Potrzebne ci:

- chęci,

- troszkę zdolności manualnych,

- troszkę oleju w głowie,

- klucze :mrgreen:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
Ja bym stawiał na podporę wału. Jedz gdzieś niech ci sprawdzą. Albo jak sie troche znasz to wjedz na kanał i sam sprawdz.