Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem, gdy kręce tym kóleczkiem od sterowania wysokością świateł, to słychać takie charakterystyczne "bzzz" jednak dochodzi ono tylko z jednego silniczka. I tak, prawą lampe opuszcza i podnosi beż żadnych zastrzeżeń, ale z lewą już nie jest tak ok. Ani silniczek nie "bzzz'yczy", analogicznie soczewka też nie drgnie. Jest to dość pilna sprawa, gdyż zakładam dziś Xenon i chciałbym lampy opuścić jak najniżej, żeby nie oślepiać innych. Czy możliwe, że się silniczek spalił? (ile $ za używke?)
Opublikowano
Odepnij zasilanie silniczka i sprawdź czy dochodzi tam napięcie (podczas regulacji). Jeśli nie masz woltomierza zamień silniczki.
Opublikowano
widziałem że są różne rodzaje tego ustrojstwa a cna na allegro tak 30-50zł... rozpatrz się może po szrotach ja tam dostałem to "gratis"

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!