Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
mam od niedawna e39 530d wyskoczyl mi na kompie taki komunikat CHECK BRAKE LININGS i swieci sie kontrolka co to jest czy ktos mi moze pomoc
Opublikowano
mam od niedawna e39 530d wyskoczyl mi na kompie taki komunikat CHECK BRAKE LININGS i swieci sie kontrolka co to jest czy ktos mi moze pomoc

CHECK BRAKE LININGS

Zużyte klocki hamulcowe czas juz na wymiane :D .

Pozdrawiam

Opublikowano
No to może czujniki przetarte?

No przeciez to jest oczywiste jak czujniki sie przetrą to potrzeba wymienic klocki + te czujniki każdy szanujący sie mechanik tak robi :)

brokat_
Opublikowano

Klocki nie muszą być zużyte. Oczywiście jest to sygnał z czujnika zużycia klocków że się okładziny kończą, ale... Jeżeli czujnik spadnie z klocka, co się zdaża, totaki właśnie komunikat też się wyświetli.

Proponuję zdjąć lewe przednie koło i wszystko sprawdzić, tj. stan klocków oraz stan i zamocowanie czujnika zużycia, jeżeli będzie wszystko OK, to analogicznie koło lewy tył.

Pozdrawiam.

Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano
Klocki nie muszą być zużyte. Oczywiście jest to sygnał z czujnika zużycia klocków że się okładziny kończą, ale... Jeżeli czujnik spadnie z klocka, co się zdaża, totaki właśnie komunikat też się wyświetli.

Proponuję zdjąć lewe przednie koło i wszystko sprawdzić, tj. stan klocków oraz stan i zamocowanie czujnika zużycia, jeżeli będzie wszystko OK, to analogicznie koło lewy tył.

Pozdrawiam.

chyba tak: lewy przod (kierowca) i prawy tyl (pasazer) tak jest bynajmniej u mnie :!:

• Członkowie klubu
Opublikowano
dzieki koledzy jutro to wszystko sprawdze bo juz sam zglupialem co to moze byc poadrawiam :cool2: