Skocz do zawartości

komunikat CHECK BRAKE LININGS ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Członkowie klubu
mam od niedawna e39 530d wyskoczyl mi na kompie taki komunikat CHECK BRAKE LININGS i swieci sie kontrolka co to jest czy ktos mi moze pomoc
Opublikowano
mam od niedawna e39 530d wyskoczyl mi na kompie taki komunikat CHECK BRAKE LININGS i swieci sie kontrolka co to jest czy ktos mi moze pomoc

CHECK BRAKE LININGS

Zużyte klocki hamulcowe czas juz na wymiane :D .

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu
dzieki wlasnie to sprawdzalem i sa ok dlatego pytam ale dzieki za odpowiedz
Opublikowano
No to może czujniki przetarte?
Opublikowano
No to może czujniki przetarte?

No przeciez to jest oczywiste jak czujniki sie przetrą to potrzeba wymienic klocki + te czujniki każdy szanujący sie mechanik tak robi :)

brokat_
Opublikowano

Klocki nie muszą być zużyte. Oczywiście jest to sygnał z czujnika zużycia klocków że się okładziny kończą, ale... Jeżeli czujnik spadnie z klocka, co się zdaża, totaki właśnie komunikat też się wyświetli.

Proponuję zdjąć lewe przednie koło i wszystko sprawdzić, tj. stan klocków oraz stan i zamocowanie czujnika zużycia, jeżeli będzie wszystko OK, to analogicznie koło lewy tył.

Pozdrawiam.

Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano
Klocki nie muszą być zużyte. Oczywiście jest to sygnał z czujnika zużycia klocków że się okładziny kończą, ale... Jeżeli czujnik spadnie z klocka, co się zdaża, totaki właśnie komunikat też się wyświetli.

Proponuję zdjąć lewe przednie koło i wszystko sprawdzić, tj. stan klocków oraz stan i zamocowanie czujnika zużycia, jeżeli będzie wszystko OK, to analogicznie koło lewy tył.

Pozdrawiam.

chyba tak: lewy przod (kierowca) i prawy tyl (pasazer) tak jest bynajmniej u mnie :!:

Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu
dzieki koledzy jutro to wszystko sprawdze bo juz sam zglupialem co to moze byc poadrawiam :cool2: