Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie rozwierciłem te otworki ze średnicy 1mm do średnicy 1,5mm (wkrętarką i wiertełkiem 1,5). Wyszło ładnie, wygląda jak fabryczne. Zobaczymy co na to poranny bocian :)

W razie lipy będę musiał zakupić nową taką rurkę - 50 zł.

Ale podejrzewam że może być tylko lepiej :)

Opublikowano

Czesc

Kiedys nad tym myslalem :P Ale dalem spokoj,bo te srednice napewno zostaly wyliczone ,przez konstruktorow,wiec nie wiem czy sie polepszy,czy sie pogorszy.

Poza tym ,klepanie ,to jest skutek braku smarownaia a co zatym idzie zniszczenia krzywek walka,dzwigienek.Wiec usuniesz przyczyne,ale jak nie wymienisz tych elementow,to bedzie klepal.

pozdrawiam

Opublikowano

witam!

ja zrobiłem taki patent tylko z tą różnicą że nie rozwiercałem każdej dziurki bo tak jak kolega wyżej napisał bardzo by to zmniejszyło podejrzewam ciśnienie oleju, a co za tym idzie było by jeszcze gorzej!ja znalazłem na której krzywce mi stuka (stetoskop się przydał :twisted2: )i powiększyłem tylko tą jedną dziurke:)była to pierwsza od paska rozrządu licząc!noi i eureka....klekot u mnie już bardzo głośny się stracił:)aha wcześniej jeszcze zrobiłem oględziny i pomiar krzywek na wałku...były w bardzo małym stopniu różne od nówki więc pomyślałem że chyba to może naprawdę pomóc:)i do tej pory śmiga, oczywiście mały klekocik jest rano ale to nawet dobrze bo gdyby go nie było to bym pomyslał że może coś się zepsuło? :twisted2: :dance: :lol:

P.S.

mam taki silnik jak ty - 1.8, M40 92'

(OO( )( )OO)
Opublikowano

Pojeździłem już trochę i niestety ale nic to nie daje :)

Na zimno zaklepie kilka razy jak młotkiem w dekiel a na ciepło dalej cyka. Bez zmian. :(

Opublikowano
Tylko że mi też wali jak młotem od 4000 RPM w zależności od położenia gazu oraz tak od 2500 ale tylko jak mu z wyczuciem przytrzymam obroty. To też nie ustało.