Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy moze mi ktos poradzic co nalezy zrobic w momencie kiedy bije mi kierownica w e 36....jest to diesel jesli ma to jakies znaczenie...dodam również ze wymienialam tarcze i na jakis czas sie poprawilo... :norty:
Opublikowano (edytowane)
jeżeli drgania występują od prędkości około 60km/h wzwyż to może być to wina nie wyważonej felgi. (zwykle jest to odczuwalne tylko w wąskim zakresie prędkości (10-20km/h)) jeżeli bicie występuje przy małych prędkościach (do 50 km/h) to albo jest to wina opony (nierówno starta, kształt nie idealnie okrągły itp. defekty) lub któryś z elementów układu kierowniczego (końcówka drążka, itp) na luz. Najtaniej na początek podjechać na dobrą wyważarkę i będziesz widziała czy opona i felga jest ok. Jeżeli tak to szukaj jakiegoś mechanika niech ci na podnośniku sprawdzi luzy w układzie kierowniczym. Powinien zobaczyć gdzie jest luz i określi co jest do wymiany. Edytowane przez Paweel
Opublikowano

Wszystko pięknie Panowie ... tylko ze...

nie "bawiłeś"... a "bawiłaś" :)

nie "widział"... a "widziała" :)

tak jak w pierwszym poście było... "wymieniałam" :)

pozdrawiam...tych co się zagapili i nie tylko :)

Opublikowano
Pamietajcie żę wybracje mogą być od naderwanych poduszek silnika :wink:
Tak zgodzę się z tobą kolego tylko ze dodam ze nie sposób nie za uwarzyć ze są to inne wibracje.
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano

A ja toczyłem felgi, ważyłem koła , zieniłem opony i nic:) waliło kierownicą na boki.

Okazało się ze nie mam pierścieni centujących:)))

ha ha uzupełniłem braki i jest lala:)

Bez gazu nie ma JAZZU....