Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po wcisnieciu przycisku klimatyzacji zapala sie zielona lampka ale nic sie dalej nie dzieje,tzn. wentylator nie zaczyna dzialac. Co moze byc przyczyna??
Opublikowano
A jaką masz klimę? Jeśli automatyczna to prawdopodobnie jest OK. Po prostu od momentu wciśnięcia tego przycisku również klima będzie wykorzystywana do chłodzenia wnętrza. Żeby sprawdzić czy działa podjedź do serwisu albo włącz klimatyzację gdy chcesz mieć niższą temperaturę wewnątrz niż na zewnątrz. Gdy włącza się sprężarka powinny tez lekko wzrosnąć obroty.
Opublikowano

U mnie też jest problem.

Jak dam mu AUTO to klima huczy a prawie nic nie dmucha. Zwiększam obroty i dalej jakoś słabo. Zimne powietrze dmucha dopiero jak obroty ma na maxa.

Koniec czynnika chłodzącego?

Opublikowano
klime mam automatyczna,tylko ze nie chce sie wlaczyc.

Zmniejsz temperaturę na minimum wtedy przy włączonym przycisku klimy powinna włączyć się w każdych warunkach.

Opublikowano
U mnie też jest problem.

Jak dam mu AUTO to klima huczy a prawie nic nie dmucha. Zwiększam obroty i dalej jakoś słabo. Zimne powietrze dmucha dopiero jak obroty ma na maxa.

Koniec czynnika chłodzącego?

To raczej wskazuje na uszkodzenie przewodów doprowadzających powietrze do wnętrza pojazdu lub uszkodzenie sterowania klapek sterujących przepływem powietrza.

Gdy jest słaba wydajność klimy to chłodne powietrze dmucha przy niskich prędkościach dmuchawy, a słabiej przy wyższych.

Opublikowano

A da sie zresetować ustawienie klapek?

Miałem opla vectre i tam robiło sie reset naciskając jednocześnie kilka przycisków na panelu od klimy.

Tutaj też można coś takiego zrobić?

Opublikowano
A da sie zresetować ustawienie klapek?

Miałem opla vectre i tam robiło sie reset naciskając jednocześnie kilka przycisków na panelu od klimy.

Tutaj też można coś takiego zrobić?

Nie wiem, ale zawsze można spróbować zczytać błędy.

Opublikowano
Może być wiele rzeczy, począwszy od pustego układu, nieszczelności, a gdy wszystko jest napełnione, a wentylator ok to może padł elektrozawór i nie włącza i wtedy też nie działa. W warsztacie w Bydgoszczy do którego jeżdżę sprawdzenie jest bezplatne.
Opublikowano
Mialem to samo bylo zero czynnnika w ukladzie po nabiciu dzilala wentylator sie nie lacza bo nie uruchamia sie prezaarka i inne zeby nie zatrzec :) sprobuj od najprostszych srodkow :)