Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkick klubowiczów. mam pytanko ja mam kompakcika 316 z 96 roku a szwagier sedana tez 316 z 94 roku i moj jest o jakies 8 centymerów nizej zawieszony. czy to normalne. dodam ze zawieszenie mam w idealnym stanie a szwagier jest po wymianie amorków i spręzyn. pozdro i szerokości
Opublikowano
8 cm to juz duzo,a nie masz obnizonych sprezyn ?? moze byc tez roznica w Firmie ktora produkuje sprezynki i amorki ktore macie u siebie...
B M W
Opublikowano
no własnie nie wiem na jakim zawieszeniu jest moja bo mam ją od paru miesięcy ale nie wygłąda na jakąś specjalnie obniżaną powiedział bym nawet ze ta szwagra wygląda raczej na podniesioną. no nic przyjżę sie innym BUNIOM pozdrawiam
Opublikowano

Gdzieś na forum jest napisane jak sprawdzić, czy ma się dobrze dobrane sprężyny (nie za długie). Nie wiem, czy dobrze pamiętam! Ale chyba trzeba zmierzyć odległość od nakrętki z piasty (znaczek BMW na feldze) do błotnika.

Poprawcie mnie jeśli sie mylę. :idea: :mrgreen:

Gdy zmierzysz będzie można porównać z samochodami innych forumowiczy.

Edit.

Znalazłem zdjęcie, już możesz sprawdzić sam. :cool2: Sorki, jeśli wprowadziłem w błąd. Ale już to naprawiam. :D

%5B299%3A480%5Dhttp%3A//images34.fotosik.pl/242/e35b67043fdd8dda.jpg