Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

tak się zastanawiam, czy nie powinienem mieć gong'a przy np. niewyłączonych światłach przy zamykaniu auta.

Dodam, że mam zegarek analogowy, więc nie mogę włączyć żadnych testów etc.

pozdr

Mariusz

PS.

Cały czas szukam przyczyny rozładowania aku w ubiegłym tygodniu, a dziś znów zostawiłbym auto z włączonym postojem :-)

Opublikowano
jak nie masz przypominacza, to wejdź na allegro, lub do przyzwoitego sklepu motoryzacyjnego. Zestawiki kosztują ok. 20-150 pln (zależy od marki i rozwiązań). Są to układy do w wiekszości samodzielnego podpięcia do instalacji oświetlenia.
Opublikowano

Witam!

Ja mam trochę inne pytanie dotyczące gongu.

Ile wtyczek powinien mieć gong? Mój był nie żywy więc kupiłem drugi, który ma wtyczki 3,4 i dwie 1 pinowe.

Kiedy podłączę wszystkie wtyczki to cały czas gonga co chwilę, ale gdy wypnę jedną jedno pinową (nie pamiętam kolorów kabli) to wszystko jest ok. Wyświetlają się komunikaty i gonga kiedy powinien. O co tu chodzi?

Opublikowano

Witam!

Ile wtyczek powinien mieć gong? Mój był nie żywy więc kupiłem drugi, który ma wtyczki 3,4 i dwie 1 pinowe.

Kiedy podłączę wszystkie wtyczki to cały czas gonga co chwilę, ale gdy wypnę jedną jedno pinową (nie pamiętam kolorów kabli) to wszystko jest ok. Wyświetlają się komunikaty i gonga kiedy powinien. O co tu chodzi?

Opublikowano

Witam!

Opublikowano

Sorry za te wpisy poprzednie , ale internet mi się zawiesił

Problem w tym, że gong nieustannie gonga co sekundę bez względu na to czy wyjmę kluczyk zamknę drzwi, włączę światła itp. po prostu gonga kiedy nie powinien. Co sekundę wydaje z siebie dźwięk.

Opublikowano

gong Tobie wyje, bo masz cały czas obwód zamknięty, bez obejścia przez bolec przy drzwiach.

Jeśli z jedna wyjętą wtyczką działa ok, czyli przy otwarciu drzwi "gong", to tak miej i już.

Dodatkowa wtyczka zamyka Ci obwód poza wyłącznikiem-bolcem otwarcia drzwi.