Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ktoś to robił? Mam te mocowania, dobrałem sie do tego miejsca od bagażnika, ale nie wiem czy to mnie nie przerasta. Czy potrzeba jakichś specjalnych trików zeby to wymienić? Czy potrzebne są specjalne narzędzia. Jakby ktoś wiedział jak się to robi to bardzo proszę o instrukcję.

Dzięki

Opublikowano
Żadnych specjalnych urządzeń tylko musisz sobie dobry dostęp zrobić odpinając wykładzinę bagażnika. Potrzebne klucze to 14, 6 może 13. Odkręcasz i zdejmujesz. Jak masz dobre amorki to ci nie zjadą w dół. :wink:
Opublikowano
W jaki sposob zauwazyles, ze mocowanie bylo urwane?
Opublikowano

Nie zauważyłem,mechanicy mi tak mówili, najpierw jeden,później drugi, więc załozyłem że się nie mylą. Objawy to dłuche stukanie w okolicy tylnej kanapy z boku,myślałem że to bałagan w bagażniku, ale niestety nie. Stuka na dołkach i nawet czuć że jak wpadne w dziurę i jest to stukniecie to coś jakby szarpało autem w jedną stronę (coś jak przyhamowanie jednej strony). Amortyzator podobno jest ok.

Jakieś pomysły???