Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich. tylko nie piszcie szukaj bo juz przeszukałem wszystko.

mam problem z kasowaniem inspekcji w mojej e36 320 93rok. juz na wszystkie mozliwe sposoby probowałem skasowac i nic. tzn pin 7 i 19 na 3 sek i 12 sek. zwarłem na właczonym zapłonie i nic, na wyłaczonym zapłonie zwarłem potyem zapłon i tez nic.pin 7 i masa auta tez nic.juz nie mam koncepcj.pomozcie bo mnie to denerwuje jak sie swieci inspekcja i oil serwice.

Opublikowano
witam wszystkich. tylko nie piszcie szukaj bo juz przeszukałem wszystko.

mam problem z kasowaniem inspekcji w mojej e36 320 93rok. juz na wszystkie mozliwe sposoby probowałem skasowac i nic. tzn pin 7 i 19 na 3 sek i 12 sek. zwarłem na właczonym zapłonie i nic, na wyłaczonym zapłonie zwarłem potyem zapłon i tez nic.pin 7 i masa auta tez nic.juz nie mam koncepcj.pomozcie bo mnie to denerwuje jak sie swieci inspekcja i oil serwice.

Wczoraj akurat kasowałem. Kluczyk w pozycje 2, ale nie odpalać. Wysiądź i zamknij drzwi (może mieć znaczenie!). Potem zewrzyj piny 7 i 19 na 12-13s. Jak masz inspekcje z zegarkiem, to po tej pierwszej operacji odczekaj 3-5s, i zewrzyj jeszcze raz 7 i 19 na kilka sekund. Ja tak wczoraj zrobiłem i jest gut.

Opublikowano
jeżeli nie doczytałeś jeszcze tego co kolega wyżej Ci podesłał - to pamiętaj żeby zamknąć drzwi.

fakt niektóre auta wymagają zamkniętych a niektórym do obojętne

szczerze to nie wiem od czego to zależy :?

Opublikowano
nie wiem czy napisane jest to w postach podanych ale lepiej jest uzyc takiego srubokretu z krokodylkiem. Chyba 2 osobom pomoglo.
B M W
Opublikowano
jeżeli nie doczytałeś jeszcze tego co kolega wyżej Ci podesłał - to pamiętaj żeby zamknąć drzwi.

lipa. nie działa.otwarte, zamkniete dzwi NIC.na pinie 7 nie mam napiecia.brak pradu!!!!!i to chyba przyczyna.kostke sprawdzałem. kabelek jest ok.

i co teraz?????